fbpx

Scrie un comentariu

La nivelul judeţului Cluj, pe parcursul anului 2008 au avut loc 77 DISPARIŢII de minori- 65 din familie şi 12 din centre de ocrotire, respectiv 73 minori. Un număr de 62 minori proveneau din familie şi 11 dintre aceştia din centre de ocrotire. Referitor la perioada de dispariţie, un procent de 63% au dispărut de la câteva ore până la maxim 5 zile, un procent egal de 13% este valabil pentru dispariţiile între 6-10 zile, respectiv 11-20 zile.

 

Dintre minorii dispăruţi, 14 sunt din Turda, iar 35 dintre ei din Cluj Napoca.  Potrivit unui studiu, motivele dispariţiei acestora de la domiciliu sunt din cele mai diverse: de la situaţii tensionate din familie, conflicte recente cu familia datorate unor prieteni neagreaţi de familie, până la probleme legate de şcoală şi profesori. Poliţiştii care se ocupă de minorii dispăruţi spun că aceştia sunt predispuşi la vagabondaj în 32% din cazuri, intenţia de căsătorie/concubinaj neagreată de părinţi – 17%, intenţia de a locui la un părinte, rudă, prieten – 11% dar şi teama de reacţia părinţilor faţă de situaţia şcolară sau o greşeală, sunt alte motive care îi "pun pe fugă" pe minori.

 

Din totalul celor 75 dispariţii, în 20% din cazuri, minorii au revenit singuri la domiciliu, în 36% au fost găsiţi singuri, iar în 44% din cazuri a  fost găsit în compania altor persoane cunoscute de copil sau de familie.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate