fbpx

Scrie un comentariu

Lucările de contrucţie începute pentru noua capelă din cimitirul reformat, obstrucţionează singura cale de acces care duce la cimitirul din Turda Nouă. După cum de poate vedea din imagini, cei care doresc să facă vizite celor trecuţi „în nefiinţă” au de sărit peste adevărate tranşee, cursa cu obstacole apărând acum câteva zile când lucările demarate au avansat.

Pe lângă zgomotul infernal pe care trebuie să-l suporte locuitorii din zonă (majoritatea pensionari), praful şi disconfortul psihic este de nedescris!

 

Reamintim că peste 70 de persoane au semnat un document prin care îşi exprimă nemulţumirea legată de alegerea amplasamentului în acea zonă. Între timp a fost consultat şi un avocat, intentându-se proces Primăriei turdene, cerându-se anularea parţială a autorizaţiei de construire nr.34 din 17.03.2008 emisă de Primăria Turda, prin care s-a autorizat executarea lucărilor „Capelă nouă şi locuinţă îngrijitor pentru cimitirul reformat Turda Nouă, beneficiarul lucărilor fiind Parohia Reformată Turda Nouă”. Procesul va avea loc vineri 29 mai, la Curtea de Apel din Cluj.

 

În ultima perioadă au fost discuţii legate şi de calea de acces de pe strada Intrarea Înclinată. Măsurătorile topografice făcute aici, (repetate la interval de câteva zile), nu concordă cu cărţile funciare ale celor câţiva proprietari de case care locuiesc acolo. „Ba  e mai mult cu câţiva zeci de centimetrii ba mai puţin! Trebuie să se gândească să lase loc pentru maşini de intervenţie, mă refer la pompieri, ambulanţă etc. Dar au zis că se mai gândesc... Ce e negociabil?”, spune un turdean nemulţumit.

 

Consilierul UDMR Alexandru Biro, deplasat la faţa locului, a încercat să convingă protestatarii să renunţe la proces, propunând un „târg” mai mult sau mai puţin moral: dacă se renunţă la proces, ei vor mai acorda câţiva centimetri în plus pentru calea de acces!

 

Deci totul e negociabil! Iar domnul consilier îşi cam încalcă atribuţiile!

 

Oamenii sunt hotărâţi să meargă înainte şi să nu facă compromisuri! Poate legea va fi de partea lor de această dată!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate