fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Serviciul de Asistență Socială din Turda aflat în subordinea primăriei, și-a trecut în palmares o aniversare demnă de menționat: 10 ani de existență ai Centrului de Zi  și Centrul de Îngrijiri la Domiciliu de pe strada Barițiu din municipiul nostru.

Evenimentul a fost marcat printr-un spectacol aniversar găzduit de Teatrul Municiapal „Aureliu Manea” la care au luat parte primarul Tudor Ștefănie, șeful SPAS Turda-Denisa Napău, Adela Zai-coordonator centru, consilierii locali Csep Leylla, Victoria Iurean, Emil Molnar și Costișor Nicolae.

În anul 2004, Primăria municipiului Turda în parteneriat cu Asociaţia „Asistmed” şi Parohia Ortodoxă II Oprişani Turda, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană a deschis porţile acestui centru.

Proiectul s-a finalizat cu bine, asistenţa socială a început să fie din ce în ce mai mult un domeniu căruia să i se acorde importanţa cuvenită. Odată cu înfiinţarea Serviciului Public de Asistenţă Socială, în anul 2005, Centrul de zi şi centrul de îngrijri la domiciliu pentru persoane vârstnice a fost preluat de către acesta.

„Existăm prin numărul mare de persoane care participă la activităţile Centrului de zi precum şi prin cei cărora, aflaţi la domiciliul lor, le asigurăm serviciile socio-medicale de care au nevoie. Existăm prin intermediul personalului centrului care oferă servicii de asistenţă medicală, consiliere psihologică, kinetoterapie, îngrijire la domiciliu, servicii de recreere şi petrecerea timpului liber....” transmite Adela Zai coordonatorul Centrului de Zi  și Centrul de Îngrijiri la Domiciliu.

În continuare au fost trecute în revistă principalele activități ale centrului, de la excursii realizate pentru beneficiarii centrului, la parteneriate cu Biblioteca Municipală Turda şi Centrul Raţiu pentru Democraţie, „Revelionul Bunicilor”, „Sărbătoarea femeilor” sau „Balul Toamnei” etc. O altă colaborare cu organizaţia aminitită a fost încheiată cu Atelierul de Teatru „Ion Raţiu”, unde au venit cei care au dorit să îşi exprime talentul pe scenă. Spectacole, participări la evenimentele organizate de cafeneaua literară, parteneriate cu Turda Tin, participarea la cenacluri artistice, și nu numai, toate demonstrează implicarea personalului dar și utilitatea acestui centru pentru comunitatea turdeană.

Activitatea Centrului de îngrijiri la domiciliu pentru vârstnici a cunoscut în aceşti ani un progres profesional, ca o consecinţă fiind suplimentarea personalului cu cât mai mulţi specialişti.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate