fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu
Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa viceprimarului Mircea Irimie, a reprezentanţilor Fondului Român de Dezvoltare Socială şi a coordonatorilor de proiect, respectiv Biroul de Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale din cadrul Primăriei Turda, dar şi a celor doi consilieri din partea Partidei Romilor - Mihaly Berczi şi Silaghi Ştefan.

Proiectul intitulat „Centrul comunitar de igienă şi sănătate”, este finanţat prin intermediul Fondului Român de Dezvoltare Socială, componenta de intervenţii prioritare pentru comunităţile rome. Clădirea situată pe strada Câmpiei nr. 57, cu o suprafaţă utilă de 202,81 mp, va găzdui un punct de tratament, o baie publică (cu duşuri şi toalete) şi o spălătorie. Grantul în valoare de 118.771 Euro de la FRDS este completat de o contribuţie locală în valoare de 12.374 Euro, din care contribuţie de la bugetul local în valoare de 9.429 Euro şi contribuţie în muncă a membrilor comunităţii de romi în valoare de 2.945 Euro.

"Este un proiect care vine cu o destinaţie clară: familiile nevoiaşe din zona Poiana. Este adresat unei populaţii de peste 1.000 de locuitori, un centru de igienă în care s-au investit sume importante peste 100.000 euro. E un corp de clădire care de multă vreme a fost în paragină iar acum este complet reabilitat. Ceea ce găsim aici reprezintă în primul rând o necesitate, au fost identificate nevoile populaţiei din această parte a oraşului. Am obţinut finanţare, s-a trecut la studiul de fezabilitate, licitaţie, adjudecare şi în cele din urmă construire", spune viceprimarul Mircea Irimie.

Este al optulea proiect social pe care administraţia turdeană îl definitivează într-un timp foarte scurt. Programul centrului va fi adaptat la nevoile populaţiei, pentru început este deschis 8 ore/zi, dar în funcţie de solicitări acesta poate fi prelungit.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate