fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Dacă în anii trecuţi solicitările pentru Serviciul de Asmbulanţă erau foarte numeroase în perioadele cu temperaturi ridicate, acum, cel puţin la Turda există aproximativ 10 urgenţe pe zi din această cauză. Medicii susţin că, deobicei, canicula agravează problemele cardiacilor şi a hipertensivilor, motiv pentru care aceştia trebuie să rămână în casă în zilele călduroase şi să nu uite să-şi ia medicaţia prescrisă.

Cu toate acestea, zilnic numărul celor care nu ţin cont de recomandările medicilor creşte, în cazul Serviciului de Ambulanţă Cluj cele 20 de echipaje care acţionează 24 de ore din 24, nu fac faţă solicitărilor. Specialiştii apreciază că temperaturile din următoarele zile vor fi resimţite ca fiind mult mai ridicate în condiţii de umiditate. 

Medicii turdeni au dorit să facă şi câteva recomandări, pentru că nu doar persoanele care suferă de anumite afecţiuni sunt vizate în această perioadă, ci şi cele sănătoase pot avea probleme din cauza caniculei. Pe cât posibil este necesar consumul a cel puţin 2 litri de lichide/zi, evitarea expunerii prelungite la soare în intervalul 10-18, a nu se consuma alcool sau cafea. În schimb puteţi mânca fructe din belşug, dar şi legume proaspete:  pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Închideţi ferestrele expuse la soare, trageţi jaluzelele sau draperiile, iar dacă toate aceste sugestii vor fi respectate, nu veţi solicita ajutorul ambulanţei şi veţi evita neplăcerile.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate