fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu
Medicii dentiști se pot considera privilegiați atunci când un pacient le trece pragul , în ultima vreme românii preferă să cheltuie bani pe mâncare, plata ratelor la bancă și facturi, problemele de sănătate sunt trecute în plan secundar...

 

Într-un studiu efectuat recent de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie - IRES la solicitarea Colegiului Medicilor Dentiști din Cluj pe un eșantion de 1.200 de persoane reiese că pacienții au aprecieri pozitive pentru nivelul de pregătire a medicilor dentişti şi a cabinetelor stomatologice. 83% dintre respondenţi apreciază pregătirea profesională a dentiştilor din România ca fiind bună şi foarte bună. Românii sunt fideli medicului stomatolog, 80% dintre ei spun că au un medic dentist la care merg în mod regulat. Pacienţii nu au preferinţe clar conturate pentru medici bărbaţi sau femei, astfel încât 53% dintre respondenţi spun că acesta nu este un criteriu de alegere a stomatologului. Totuşi, 22% declară că preferă medicii bărbaţi, iar 24% că optează mai degrabă pentru un stomatolog-femeie.

Potrivit studiului, 48% dintre respondenţi declară că merg la dentist o dată pe an sau mai rar, iar 12% afirmă că nu merg deloc la stomatolog. Aceste procente relevă o accesibilitate foarte redusă a populaţiei le serviciile stomatologice. Dintre respondenţii care folosesc totuşi serviciile medicale ale dentiştilor, 37% recunosc că vizitează un cabinet stomatologic doar atunci când au dureri dentare. Constrângerile economice se găsesc reflectate în limitarea accesării cabinetelor dentare, acestea fiind declarate ca principala cauza a amânării sine die a vizitei la dentist de către 45% din populaţie.

Peste jumătate dintre români apreciază că au o stare de sănătate dentară bună şi foarte bună (55%), dar 26% recunosc că au o stare de sănătate orală proastă şi foarte proastă. Gradul de utilizare a produselor şi soluţiilor de curăţare şi întreţinere a dinţilor şi cavităţii bucale este destul de scăzut. Doar 18% dintre respondenţi folosesc spray de gură, 32% utilizează duşul bucal, iar 41% îşi curăţă dinţii cu aţa dentară.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate