fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Turdenii s-au prezentat în număr mare la campania de donare de sânge de ieri. Potrivit personalului medical de la spitalul Turda, aproximativ 80 de persoane s-au oferit să doneze sânge dar dintre acestea au fost acceptate doar 57, restul neavând buletinul de identitate asupra lor sau adeverinţa de la medicul de familie. Cantitatea de sânge recoltată a fost de 24 l şi 950 ml sânge, poate să ajungă pentru o lună întreagă.

Au existat şi două cazuri de lipotimii, datorită faptului că persoanele au venit direct din schimbul de noapte şi nu au consumat o gustare înainte de donare. În continuare la mare căutare se află grupa de sânge A pozitiv. “Nu ne aşteptam să vină în număr aşa de mare la donare, având în vedere că este şi cald. Cei de la Cluj de la Centrul de Transfuzii au fost plăcut surprinşi. Am dori să mulţumim tuturor celor care au venit şi care, chiar dacă n-au donat sânge este important că au participat şi au perceput corect mesajul nostru”, spune Corina Tothăzan, asistent ATI în cadrul spitalului Turda. 

La celelalte donări, turdenii nu au fost aşa de receptivi, numărul acestora nedepăşind 40 de persoane. Chiar dacă aceste campanii sunt organizate periodic, persoanele care doresc să vină în ajutorul semenilor, pot dona sânge direct la Centrul de Transfuzii Cluj, unde zilnic personalul specializat poate efectua recoltări. Donatorii primesc conform legii, bonuri de masă în valoare de 500.000 lei vechi, o zi liberă de la locul de muncă şi reducere pe mijloacele de transport în comun.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate