fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Joi, 14 august la sediul Centrului Raţiu pentru Democraţie din Turda are loc o nouă reprezentaţie a piesei de teatru “ Vise Spulberate”. Tema piesei nu este aleasă întâmplător, campania de luptă împotriva traficului de fiinţe umane fiind începută de organizaţia turdeană cu mult timp în urmă. Programul “Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău” iniţiat de Centrul Raţiu pentru Democraţie , a fost pus în practică încă din anul 2006.

El a constat în derularea unei Campanii informaţional-educaţionale în şcolile din municipiul Turda, seminarii, ateliere de lucru pentru liderii departamentelor politice şi ai ONG- uri din ţară şi străinătate; o campanie media având ca ţintă adolescenţii din Turda cu implicarea activă a posturilor locale de radio şi televiziune şi a presei scrise; o campanie teatrală interactivă care a reuşit să ducă mesajul până în inima elevilor turdeni. Pe 14 august, cu începre de la ora 18 în sediul din Piaţa 1 Decembrie 1918 nr.1, piesa scrisă de Carmen Bogdan, Cristian Ban şi Eugen Wohl, prezintă cazuri inspirate din fapte reale, fiind interpretată de  voluntarii Centrului de Voluntariat Ion Raţiu.

România continuă să fie ţara de origine pentru traficul de persoane, iar în ultimul an, numărul persoanelor exploatate prin muncă forţată îl depăşeşte pe cel al persoanelor exploatate sexual. Pe de altă parte, studiile efectuate arată plasarea unui număr mare de tineri din România în situaţii de risc din punct de vedere socio-economic, ceea ce îi face, pe fondul lipsei de informare, potenţiale victime ale traficului de persoane exploatate prin muncă; situaţia de risc din punct de vedere socio-economic corelată cu intenţia de emigrare declarată de un număr mare de tineri reprezintă factori care favorizează plasarea lor în poziţia de victime potenţiale. Rolul campaniilor de informare este de a încuraja şi susţine tinerii în implicarea lor alături de actori guvernamentali şi neguvernamentali, pentru prevenirea răspândirii fenomenului la nivelul comunităţilor de apartenenţă.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate