fbpx

Icon Scrie un comentariu
Camin ConstructieSe pun bazele primului etaj pentru corpul de clădire situat în incinta căminului de bătrîni din Micro care va deservi 24 de noi locatari. Ideea aparţine părintelui Dorin Sas, directorul instituţiei, care este zilnic asaltat de solicitările persoanelor de vârsta a treia care doresc să se cazeze la centru pentru a beneficia de îngrijirea şi atenţia pe care o merită la bătrâneţe.

 

Lucrările la corpul nou de clădire au fost demarate în acestă vară pe cheltuială proprie şi deja parterul a fost definitivat, constructorii – o firmă din Boian, vor să finiseze şi primul etaj. O mână de ajutor ( în măsura posibilităţilor), este dată şi de „bunicii” de la Acoperământul Maicii Domnului care fac muncă de voluntariat pentru a răsplăti într-o oarecare măsură grija şi atenţia cu care sunt înconjuraţi în fiecare zi.

 

„Subsolul este finisat, la fel şi parterul şi o să turnăm placa peste etajul I. Avem noroc cu firma de construcţii că ne mai aşteaptă de bani...dar avem nevoie de fonduri din surse externe, până acum ne-am bazat doar pe noi” spune părintele Sas.

 

La ora actuală sunt 52 de locatari, majoritatea din Turda şi localităţile învecinate. Personalul medical este insuficient pentru a „acoperi” solicitările, motiv pentru care odată cu definitivarea corpului nou de clădire şi sosirea noilor locatari, vor mai fi angajate câteva asistente medicale.

 

Pentru susţinerea finanţării şi-au dat acordul Consiliu Judeţean Cluj, fundaţia HAR, Parohia Ortodoxă Oprişani II şi senatorul PSD Alexandru Cordoş.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator