m install
petlinii
nello construct

Cine ajută Serviciul de Ambulanţă?

floris

Starea dezastruoasă în care se află clădirea Serviciului de Ambulanţă Turda, nu poate fi mascată printr-un strat subţire de vopsea şi o peticeală făcută la repezeală. Ce să mai vorbim despre faptul că nu există o spălătorie auto proprie?…maşinile, conform legislaţiei în vigoare şi în funcţie de necesităţi, trebuie spălate periodic , dar din păcate acest lucru nu este posibil! Lipseşte canalizarea, un bazin de colectare a apelor reziduale etc.

Imobilul a fost preluat prin protocol de la Spitalul Turda, încă din perioada anilor 1994-1996, când serviciile de ambulanţă nu au mai fost subordonate spitalelor. “Reparaţii aici nu s-au mai făcut din anul 1997, aunci s-a făcut o renovare iar în ultima perioadă în afară de montarea unei centrale termice, renovarea grupului sanitar …din lipsa fondurilor nu s-a mai realizat nimic” povesteşte cu amărăciune coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Turda, medicul Dana Gărduş. Dacă autorităţile turdene au dat uitării această insituţie, se pare că şi la nivel judeţean s-a procedat la fel. Oricum în urma demersurilor făcute, singurul răspuns pe care l-au primit ambulanţierii turdeni a fost: nu există fonduri pentru reabilitarea clădirii! “Trebuie să încercăm să obţinem fonduri fie şi de la Consiliul Local Turda prin intermediul unui proiect de hotărâre. Spălătoria auto este nefuncţională întrucât conform normelor actuale nu avem decantor pentru noroi şi filtru pentru produse petroliere” mai spune Gărduş. Deşi există un contract cu o spălătorie auto din localitate, acest lucru nu ajută prea mult. Majoritatea maşinilor lucrează în câte patru ture, fiind solicitate mai tot timpul, este destul de dificil ca acestea să mai ajungă şi la spălătorie. O soluţie ar fi racordarea la canalul colector al oraşului, dar ne lovim de aceeaşi problemă: finanţarea.

Administraţia locală nu poate aloca bani

Executivul turdean motivează că nu este în atribuţiile Consiliului Local să rezolve această situaţie! „Dacă în perioada următoare vor fi transferate la noi asemenea activităţi, ceea ce este foarte posibil ( întreaga aactivitate a unităţilor spitaliceşti, policlinici plus servicii de ambulanţă să fie tranferate prin obligativitate în administrarea consiliilor locale), atunci şi numai atunci puteţi primi un răspuns! Deocamdată noi investim în activităţile pe care suntem obligaţi să le facem”, spune primarul Tudor Ştefănie. Una dintre acestea este legată de spitalul Turda, numai în acest an fiind alocate 4 miliarde de lei, iar în 2009 se speră găsirea mai multor surse de finanţare pentru finalizarea propunerilor făcute de consiliul de administraţie al spitalului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: