marian morar
m install
nello construct

Încă un sat din comuna Ceanu Mare va beneficia în curând de o nouă rețea de apă potabilă

zamblau eugen

Dincolo de hățișurile birocratice, atunci când există voință, obiectivele anunțate de edilii comunelor din zonă în campania electorală, nu sunt doar simple promisiuni, acestea devin realitate.

 

Același lucru s-a întâmplat și la Ceanu Mare unde extinderea rețelei de apă a bătut pasul pe loc, chiar dacă stadiul fizic al lucrării s-a apropiat de 100%, locuitorii satului Boian nu au beneficiat până acum de apă la robinete.

Primarul Liliana Moldovan ne-a declarat că zilele trecute a avut loc recepția lucrării la Boian, astfel că în curând, după testele de rigoare, sătenii vor avea în sfârșit apă potabilă, grație investiției făcute pe bani de la bugetul local.

Inițial lucrarea a început în 2013 dar fără autorizarea necesară, abia acum s-au făcut toate demersurile astfel ca obiectivul să poată fi recepționat.

Tot în această perioadă explică primarul, au demarat licitațiile pentru extinderea canalizării, se eliberează certificatele de urbanism, se fac probele de apă și la Iacobeni, se definitivează studiul de fezabilitate pentru capela din Ceanu Mare, are loc semnarea contractul de finanțare pentru partea de cadastru cu întăbularea gratuită a terenurilor, 500 de familii și-a depus documentele necesare obținerii subvențiilor de la APIA, săptămâna trecută comuna a fost înscrisă în programul Comisiei Europene, intitulat  WiFi4EU, prin intermediul căruia sunt sprijinite localitățile care vor să dezvolte zone de wifi gratuit.

Prin intermediul inițiativei WiFi4EU, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa.

Bugetul alocat este de 120 de milioane EUR pentru perioada 2017-2019. Acesta va fi utilizat pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public.

Citește și: 

Ceanu Mare va avea cel mai mare buget din ultimii 27 de ani! (VIDEO)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2