fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

77623zengMinistrul Lazslo Borbely a anunţat că se vor construi locuinţe sociale sau de tip ANL, în caz de evacuare, pentru familiile afectate de alunecările de teren din satul Cheia, comuna Mihai Viteazu. În urma solicitarilor înaintate de către Instituţia Prefectului Cluj şi de Primaria comunei Mihai Viteazu, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL) a decis să intervină concret, în vederea soluţionării alunecărilor de teren din comuna Cheia. În timp ce autorităţile pun la cale planuri pentru a redresa situaţia din Cheia, primarul a informat că alunecările de teren continuă să afecteze locuinţe.

 

Contactat telefonic de Radio Transilvania, primarul Ioan Zeng a declarat că nu se ştie unde vor fi amplasate aceste locuinţe sociale, deoarece în comuna Mihai Viteazu nu mai există nicio palmă de teren liberă! “ Ministrul a cerut teren! Dar noi nu avem de unde da…nu putem onora nici cererile care există la ora actuală pentru legea fondului funciar, poate dincolo de Arieş…dar nici vorbă de intravilanul localităţii! Singura soluţie ar fi ca primăria să cumpere unele suprafeţe, dar la cât costă un mp. 25-30 euro, nu avem de unde oferi aceşti bani…” spune nemulţumit Zeng.

 

Între timp, alunecările de teren continuă

 

În prezent sunt vizate 61 de locuinţe cu populaţie de 170 de oameni, dar cele mai afectate locuinţe sunt trei care sunt în prag de prăbuşire. Cu toate aceste oamenii nu vor să se mute în locuinţele tip container achiziţionate de municipalitate! Locuitorii satului Cheia, afectaţi de alunecările de teren, au la dipoziţie 6 locuinţe modulare în care pot să se mute în cazul în care imobilele în care locuiesc nu mai oferă siguranţă. Primele şase locuinţe modulare din Cheia au fost montate, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, precizează că, dacă situaţia o va cere, mai sunt disponibile la Turda încă şase module care pot fi montate în cel mult 48 de ore. Cu toate acestea oamenii nu doresc să-şi părăsească gospodăriile.

 

O soluţie găsită de primarul Ioan Zeng face referire la consolidarea actualelor construcţii. " Trebuie să-i ajutăm pe aceşti oameni că doar vine iarna, crăpăturile din case au ajuns deja la un lat de palmă. Vrem să le oferim materiale de construcţii pentru consolidarea locuiţelor...să mai trecem cumva de acestă iarnă. În şedinţa ordinară din data de 18 noiembrie vom avea un proiect de hotărâre prin care dorim să acordăm de la buget câte 20 de milioane de lei vechi pentru familiile grav afectare de alunecările de teren", explică Zeng demersurile administraţiei locale.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator