fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:-uMkFtjaNKEzjM:http://www.tc.ro/arhiva/223-13.06.2003/sewer2.JPGPrimăria Mihai Viteazu şi-a făcut canalizarea tocmai pe traseul Autostrăzii Transilvania. Primarul comunei Mihai Viteazu reclamă faptul că de câteva luni au fost oprite lucrările în valoare de 400.000 de lei la sistemul comunal de canalizare pentru că unele conducte se intersectează cu traseul Autostrăzii Transilvania.

Bechtel a menţionat că unul dintre motivele pentru care nu se poate lucra pe segmentul dintre Câmpia Turzii şi Turda sunt problemele legate de mutarea reţelelor de utilităţi, dar şi depozitele istorice de HCH  care există în comuna clujeană, exact în zona pe unde trece autostrada.

 

Soluţia găsită…costă bani!

 

Contactat telefonic de Radio Transilvaia, primarul Ioan Zeng a declarat că au început negocieri cu reprezentanţii Bechtel, iar săptămâna viitoare, va avea loc ultima rundă de discuţii. Din tratativele duse până acum, rezultă că s-a modificat proiectul canalizării astfel încât ambele părţi să fie mulţumite: canalizarea să continue iar autostrada să “mergă înainte”. Două din condiţiile nou apărute fac referire la schimbarea rutei canalizării iar acolo unde se intersectează cu autostrada trebuie să existe condiţii speciale la realizarea acesteia. “ Trebuie utilizată o conductă de oţel pentru protecţie, pe o distanţă de cel puţin 100m. Noi a trebuit să modificăm traseul canalizării exact aşa cum ni s-a cerut…să o aducem mai aproape de dig, problema este că din zona societăţii Transilvania Impac unde avem un bazin de colectare şi până la A&A, trebuie pompată apa reziduală, nu va mai merge prin cădere liberă şi asta costă bani” explică primarul Ioan Zeng. Efortul financiar, va fi de cel puţin 10% din valoarea proiectului. Din păcate până în prezent Guvernul nu a alocat nici banii pentru începerea lucrărilor - aproximativ 2,5 miliarde de lei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator