fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Screenshot 2021 05 11 at 10.57.23

Un focar de pestă porcină a fost descoperit în localitatea Mihai Viteazu, iar autoritățile au decis sacrificarea a 42 de capete de porcine dintr-o gospodărie, respectiv 9 scroafe și 33 de purcei.

Verificările au fost efectuate de DSVSA Cluj.

Proprietarul a avut ghinion și va primi despăgubiri doar pentru cele 9 scoafe, pentru că doar acestea erau înregistrate oficial, nu și purceii.

În urma descoperirii focarului de pestă porcină de la Mihai Viteazu se vor institui unele restricții privind mutarea din ferme sau gospodării a porcilor, a cailor sau a vitelor, conform normelor de protecție sanitară, pe o rază de 13 km. De asemenea, a fost instituită o zonă de protecție de 3 km și o zonă de observație de 10 km.

Șeful DSVSA Cluj, medicul veterinar Nicolae Pivariu, a spus că în gospodăria depistată cu pestă porcină nu se respectau nici cele mai elementare norme de protecție sanitară, conform Turda TV.

Proprietarii porcilor au primit și o amendă de 300 de lei. Conform cercetărilor, se pare că pesta porcină a fost adusă odată cu furajele achiziționate din zona Rimetea.

În acest an, pe raza județului Cluj au fost înregistrate 16 cazuri de pestă porcină.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate