marian morar
m install
nello construct

Asfaltările din Călărași sunt în plină desfășurare (Video)

zamblau eugen
floris

Comuna Călărași se dezvoltă pe zi ce trece, la ora actuală se lucrează la infrastructura rutieră pe fonduri europene dar și cu finanțare de la bugetul local.

Primarul Ioan Racolța spune că se are în vedere depunerea de proiecte viitoare către Compania Națională de Investiții, dar se va deschide și programul PNDL 3.

În prezent se lucrează la un proiect de modernizare străzi pe Măsura 7.2, cu finanțare europeană în valoare de 1 milion de euro.

Se lucrează acum la rigole și accese pe proprietăți, cam 80% din lucrare este finalizată, sperăm ca în această vară până în luna august să fie finalizat și acest proiect. La drumurile agricole are loc așternerea stratului de piatră iar de săptămâna viitoare va avea loc asfaltarea tronsoanelor pe care anul trecut s-a așternut binderul după care urmează stratul de uzură” explică primarul Ioan Racolța.

Drumurile agricole sunt reabilitate pe Măsura 4.3 pe fonduri europene de 1 milion euro, cel mai probabil în luna octombrie a acestui an vor fi definitivate.

Finanțarea pentru străzile din Călărași vine și de la bugetul local, cam 400.000 lei. Aici sunt luate în calcul străzile afectate de traficul greu, mai exact de camioanele care au transportat piatră și materiale pentru modernizarea celorlalte artere de circulație.

Nu se va uita nici de reabilitarea rețelei de apă și canal din comună un proiect extrem de important pentru locuitorii zonei, aici existând mai multe posibilități de finanțare.

Ar fi nevoie de 5 milioane de euro pentru ca întreaga comunitate din Călărași să beneficieze de apă și canalizare. O sursă de finanțare a investiției ar fi proiectul derulat de Compania de Apă Arieș, programul PNDL 3 sau prin Compania Națională de Investiții.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: