fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

giurgiu interviu aprilie

În comuna Luna se extinde rețeaua de apă și canalizare pe fonduri europene prin programul derulat de Compania de Apă Arieș.

Anul trecut în toamnă au început și lucrările de canalizare la Luna, acum acestea vor fi continuate, comuna fiind „prinsă” în pasul II al proiectului european derulat de Compania de Apă Arieș cu suma de 8,3 milioane de euro, bani care vor rezolva problemele pe apă și canalizare în toată comuna Luna.

La Gligorești în această dimineață echipele erau în teren și lucrau la rețeaua de canalizare, este foarte posibil ca până la finele anului acestea să fie terminate după care va urma reabilitarea carosabilului și a trotuarelor.

Proiectul privind reducerea poluării cu nitriți și nitrați se află în derulare, acesta este unic în județul Cluj, acolo toți fermierii vor putea depozita gunoiul de grajd.

Suma investiției se ridică la aproape 2 milioane de lei cu TVA inclus.

Bugetul comunei va fi aprobat în curând, potrivit primarului Aurel Giurgiu, suma se ridică în acest an la 120 de miliarde de lei vechi cam la fel ca anul trecut. O bună parte din bani vor merge pe investițiile aflate în derulare dar și pe altele noi.

Se lucrează pe Măsura 7.2 s-a turnat stratul de binder, și cel de asfalt, se refac și rigolele, la Luncani avansează construcția dispensarului uman, acesta urmând să fie inaugurat în maxim 2 luni, banii provin prin PNDL. În această perioadă la Luna se amenajează și spațiile verzi, s-a demarat o amplă campanie de igienizare în cimitire și pe drumurile comunale.

Edilul Aurel Giurgiu a făcut și un apel la populație în actualul context epidemiologic, să respecte măsurile de protecție sanitară, Luna este în scenariul roșu, cu 19 cazuri COVID, active.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate