fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

Tb 150 0710 Calin Platon 280355Prefectul Judeţului Cluj, a dispus la începutul lunii septembrie efectuarea unui control la Consiliul Local al comunei Moldoveneşti, în urma unor sesizări primite din partea unui grup de consilieri locali. Sesizările vizau angajări fără respectarea organigramei aprobate a CL Moldoveneşti, state de plată cu persoane incompatibile cu Consiliul Local, acordarea de prime fără adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local şi diverse achiziţii.

           

Comisia mixtă de control a urmărit în acţiunea de verificare modul de angajare şi salarizare a unor muncitori din cadrul Primăriei Moldoveneşti, existenţa şi aplicarea unor hotărâri de consiliu local, precum şi efectuarea unor categorii de cheltuieli din bugetul primăriei pentru reparaţii şi modernizări ale sediului instituţiei. În urma controlului, s-au constatat deficienţe legate de netransmiterea în termen a modificărilor operate în Registrul de Evidenţă a Salariaţilor, necompletarea la zi a carnetelor de muncă, etc., deficienţe pentru care s-au dispus măsuri de remediere.

 

Referitor la modul în care s-au efectuat diverse categorii de cheltuieli din bugetul primăriei, Raportul comisiei de control indică faptul că nu s-au respectat prevederile legale privind  programul anual al achiziţiilor publice potrivit HG 925/2006, nu s-au întocmit documente jusitificative pentru cheltuielile efectuate, sau procese verbale de recepţie a mărfurilor, respectiv lucrărilor. De asemenea, în anul 2007 Primăria Moldoveneşti a angajat şi decontat lucrări fără licitaţie, a căror valoare depăşeşte 23.000 lei, comisia mixtă de control constatând lipsa documentelor justificative sau a contractelor de prestări servicii.

 

Aspectele prezentate în Raportul de Control, privind nerespectarea legislaţiei achiziţiilor publice, modul de chelutire a banilor publici sunt de competenţa Curţii de Conturi şi a Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, astfel că Instituţia Prefectului Judeţului Cluj a sesizat la începutul lunii octombrie autorităţile competente să finalizeze verificările în situaţiile sesizate.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator