fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

păcurar martie

Virgil Păcurar și-a început în forță mandatul de primar la Ceanu Mare, cu delegații la București pentru deblocarea unor proiecte și planuri mari pentru atragerea de investitori.

Edilul a organizat chiar ieri în premieră o întâlnire cu o firmă de consultanță specializată în atragerea de fonduri europene și tinerii din comună doritori să devină antreprenori.

Aceștia s-au arătat extrem de interesați de accesarea fondurilor europene pentru fermele proprii sau pentru achiziția de utilaje agricole. Fiecare întrevedere a durat cam 40 de minute, fiind disponibile pentru următorul exercițiu financiar fonduri între 40.000 și 200.000 de euro.

Păcurar a amintit cu această ocazie și un proiect ambițios de-al său, respectiv realizarea unui parc industrial în comună pe o suprafață de 6 hectare, un abator ambulant în Ceanu Mare, care ar putea fi finanțat prin fonduri europene de la Grupul de Acțiune Locală „Poarta Apusenilor”.

Acesta a făcut referire și la unele proiecte guvernamentale făcute „pe genunchi”, spre exemplu ghidul solicitantului pe fonduri europene trebuia discutat în opinia sa și cu primarii din mediul rural care …„sunt ignorați pur și simplu, sunt folosiți o dată la 4 ani pentru atragerea de voturi, scoși la înaintare ca soldații în luptă, după care meritele le culege altcineva, iar noi primarii de comune suntem ignorați și tratați ca obiectele de care te poți dispensa”…

În acest context însă Virgil Păcurar va avea un cuvânt greu de spus având în vedere că recent a fost ales vicepreședinte al Asociației Comunelor din România, filiala Cluj, în urma alegerilor care au avut loc la Băile Felix.

Noul președinte al Asociației Comunelor din Cluj este primarul comunei Ciucea, Florin Radu Abrudan (PNL), care l-a înlocuit pe colegul său de partid, primarul din Sânpaul.

Alegerea primarului din Ceanu Mare în această funcție poate fi considerată surprinzătoare, în condițiile în care PMP nu are decât 3 primari în județul Cluj.

Însă, se pare că în cazul său au contat luările de poziție recente, în care a criticat modul de alocare a banilor guvernamentali din cotele defalcate de TVA pentru comune, dar și faptul că mediul rural nu a beneficiat de fonduri alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Păcurar a mai menționat și proiectele pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în comună dar a vorbit și despre bugetul local care va fi mai „sărac” cu 9 miliarde de lei vechi.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate