fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

giurgiu luna martie

Vremea bună permite efectuarea lucrărilor de canalizare dar și cele pe infrastructura rutieră la Luna.

Primarul Aurel Giurgiu spune că se așteaptă ca lucrările pe fonduri europene de pe Măsura 7.2 să fie finalizate în această vară, acum se lucrează la rigole, o bună parte a proiectul fiind deja definitivată.

Lucrările de asfaltare se execută în baza unui contract cu finanțare europeană câștigat de administrația locală a comunei Luna, pe măsura 7.2, în cadrul căruia se vor asfalta 17 străzi din satul Luna, cu o lungime totală de 3.613 ml, o suprafață a carosabilului de 19.487 mp, la care se mai adaugă șanțuri și rigole pe 1.965 mp.

Valoarea totală a contractului este de 4.415.308 lei, inclusiv TVA.

Anul trecut în toamnă au început și lucrările de canalizare la Luna, acum acestea vor fi continuate, comuna fiind „prinsă” în pasul II al proiectului european derulat de Compania de Apă Arieș cu suma de 8,3 milioane de euro, bani care vor rezolva problemele pe apă și canalizare în toată comuna Luna.

Proiectul privind reducerea poluării cu nitriți și nitrați așteaptă câștigătorul licitației și începerea efectivă a lucrărilor. Proiectul este unic în județul Cluj, acolo toți fermierii vor putea depozita gunoiul de grajd.

Suma investiției se ridică la aproape 2 milioane de lei cu TVA inclus.

Capacitatea  de depozitare 2700 mc/an. Sursele de finanțare sunt din fonduri rambursabile acordate de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), pentru implementarea proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi – Finantare Aditională”, implementat de Ministerul Apelor şi Pădurilor – Unitatea de Management al Proiectului, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Bugetul local al comunei Luna va contribui cu partea de cofinanțare.

De asemenea, în această perioadă s-au distribuit și alimentele dar și produsele de igienă personală destinate categoriilor defavorizate, la Luna fiind peste 500 de beneficiari.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate