fbpx

Scrie un comentariu

Screenshot 2021 02 15 at 16.25.58

Primăria Tritenii de Jos a distribuit conserve gratuite care erau alterate, după cum sesizează un cetățean din localitate.

”Asa arata pachetele primite de la Primaria Triteni, stricate! Sa nu se inteleaga gresit: nu am primit eu asa ceva, cineva m-o rugat sa ma uit daca sunt expirate, pentru ca aveau un miros foarte urat si nu poti sa lasi sa consume asa ceva”, a atras atenția cel care a sesizat problema.

Aceste pachete cu alimente au fost distribuite de Primăria din localitate prin intermediul Programului Operațional Ajutoarea Persoanelor Defavorizate.

Conform legislației, categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, în caz de deprivare alimentară constând în lipsa alimentelor de bază și/sau asistenţă materială de bază, în caz de precaritate materială constând în lipsa produselor de igienă, acordate în cadrul POAD şi care au calitatea de destinatari finali sunt:

a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri și alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate. Situația temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autoritățile publice cu atribuții în domeniul respectiv. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situații critice de viață se va realiza numai în cazul în care există stocuri de alimente după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute la literele a) și b).

Mare atenție la aceste produse, pentru că în această perioadă se distribuie peste tot în țară!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate