fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

ioan racolta interviu 2021

La început de an reprezentanții administrațiilor locale din zonă își fac cunoscute proiectele destinate comunităților pe care le reprezintă, un exemplu în acest sens este comuna Călărași.

Primarul Ioan Racolța a declarat într-un interviu pentru TurdaNews că o bună parte din bugetul local al acestui an va merge pe secțiunea de „dezvoltare” cu toate că la capitolul impozite și taxe locale se stă destul de prost, s-au încasat cam 76% din taxele aferente anului trecut.

În acest mandat, Racolța își propune finalizarea lucrărilor de cadastrare a terenurilor agricole pe întreaga rază a comunei și parcelarea unei suprafețe de teren în satul Călărași în vederea atribuirii de locuri de casă pentru tinerii care vor să se stabilească în comună. Totodată, se vor construi două poduri peste pârâul Grindu din satul Călărași și se vor realiza lucrări de canalizare menajeră în satele Călărași și Călărași-Gară precum și extinderea rețelei de apă potabilă în satele Bogata și Călărași-Gară.

Se vor reabilita și locurile de joacă pentru copii, de asemenea nu se va renunța la sistemul de monitorizare video a întregii comune, un proiect ambițios dar și costisitor ce include 60 de camere de supraveghere, valoarea acestuia depășește 100.000 lei, din acest motiv se caută și alte surse de finanțare, bugetul local nu poate suporta în întregime o astfel de investiție.

Străzile din Călărași care nu au fost asfaltate vor intra într-un proces de modernizare, iar pentru drumurile agricole termenul a fost prelungit cu 1 an. Spre exemplu în zona unității militare au apărut cerințe speciale de turnare a unui strat de asfalt urmat de betonarea unei porțiuni de drum pentru a facilita accesul tancurilor dspre și dinspre garnizoana Turda.

Va fi susținută financiar și echipa de fotbal Progresul Călărași odată cu reînceperea sezonului competitional, nu în ultimul rând se va pune accentual pe vaccinarea anti-COVID a angajaților primăriei care în proporție de 90% își doresc acest lucru.

În noul mandat de primar, Racolța va pune accentul pe identificarea tuturor măsurilor de finanțare pe fonduri europene nerambursabile prin care se pot susține programe de dezvoltare a comunei Călărași, de exemplu panouri fotovoltaice și izolarea blocurilor de locuințe.

                                                                                                

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate