fbpx

 
 
Scrie un comentariu

virgil pacurar interviu 2021

Semne bune anul are la Ceanu Mare, noul primar al comunei, Virgil Păcurar va pune accentul pe îmbunătățirea infrastructurii rutiere, atragerea de investitori și realizarea unui parc industrial.

Edilul a vorbit despre proiectele anului 2021 într-un interviu pentru TurdaNews, în care a detaliat care sunt cele mai importante obiective, continuarea celor începute, pregătirea studiilor de fezabilitate și atragerea de fonduri externe, în special bani europeni.

În luna decembrie a anului trecut, Virgil Păcurar a întreprins un adevărat tur de forță la mai multe instituții centrale, pentru a debloca proiectele cu finanțare guvernamentală care se implementează în comună.

Acesta s-a întâlnit cu Florin Creț, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, cu Mariana Cotoi, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și cu Dan Cătălin Vătămanu, președintele Administrației Fondului de Mediu.

În periplul său din capitala țării, primarul a discutat atât despre finalizarea rețelei de canalizare din Ceanu Mare, cât și finalizarea Centrului Medical Ceanu Mare, dar și pentru continuarea edificării rețelei cu apă potabilă din satul Boian Hodăi, precum și continuarea rețelei de alimentare cu apă a satului Bolduț.

Noutățile acestui an sunt legate de investitori și realizarea unui parc industrial pe o suprafață de 6 hectare, nu va fi neglijată nici infrastructura, se vor asfalta drumurile acolo unde deja există rețeaua de apă și canalizare introdusă, doar că este nevoie de o sumă considerabilă, comuna Ceanu Mare fiind cea mai vastă comună din județ, investițiile urmând să se realizeze în toate cele 12 sate, dar pentru asta trebuie atrase fonduri externe, bugetul local nu are cum să „suporte” o astfel de investiție de amploare.

Nu se va uita nici de finanțarea sportului, la Ceanu Mare se intenționează realizarea unei săli de sport tip2, și câteva baze sportive în satele aparținătoare pentru promovarea în rândul tinerilor a ideii de mișcare și a unui stil de viață sănătos.

Tot pentru tineri, actualul primar spune că dorește stimularea acestora să rămână în comună iar cei plecați chiar să se întoarcă din străinătate în locurile de baștină, în acest sens se vor oferi terenuri pentru construcția de case, în total cam 60 de loturi într-o primă fază.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate