fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Giurgiu interviu 2021

La început de an primarul de la Luna, Aurel Giurgiu a acordat un interviu pentru TurdaNews în care a vorbit despre proiectele aflate în derulare, obiective noi și criza sanitară.

Acesta le mulțumește locuitorilor comunei că au înțeles importanța respectării normelor sanitare, fapt care a și dus la scăderea numărului de cazuri de COVID-19 la cinci. În același context a vorbit despre importanța vaccinării ca o soluție viabilă în lupta cu pandemia. Primarul Aurel Giurgiu spune că personal se va vaccina la fel și 98%  din angajații primăriei, de asemenea a demontat teoria „cipării” odată cu inocularea serului anti-COVID.

În altă ordine de idei, edilul spune că se vor continua proiectele începute anul trecut, în special pe partea de asfaltare pe Măsura 7.2, proiect care va fi finalizat cel mai probabil până în vara acestui an.

Pe pasul II al proiectului European derulat de Compania de Apă Arieș, comuna Luna primește 28 de milioane de lei, pentru rețeaua de canalizare.

Se lucrează în toate cele trei sate la canalizare, firma respectivă a reînceput deja lucrările în acest an, imediat ce s-au încheiat sărbătorile pentru că timpul a fost favorabil. Ca să fim siguri că întreaga comună nu va rămâne niciodată fără apă, vom lega toate cele trei sate de bazinul mare de la Călărași, și acolo se va extinde și moderniza…atunci se va rezolva problema apei chiar și pe timp de secetă. Erau probleme vara, în special la Gligorești, unde sunt izvoare de suprafață și aduceam apă cu cisternele….” explică Giurgiu.

De asemenea, se vor continua lucrările pe PNDL, pentru noul cartier de locuințe „Avram Iancu” – se face licitația pentru introducerea utilităților, se caută soluții de finanțare pentru cei 150 de miliarde de lei vechui necesari lucrărilor de infrastructură etc.

Giurgiu spune că este necesară o amplă acțiune de deratizare în comună, operațiune care nu s-a realizat de foarte mult timp, în special pentru zonele mărginașe ale comunei. Acțiunea va fi realizată în două etape, primăvara și toamna.

O altă problemă este legată de câinii vagabonzi care s-au înmulțit pe raza comunei, edilul a discutat cu primarii de la Turda și Câmpia Turzii pentru găsirea unei soluții de ecarisare a teritoriului.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate