fbpx

 
 
Scrie un comentariu

aglomeratie buscat

Aproape zilnic în zona Buscat/Băișoara se creează blocaje în trafic din pricina numărului mare de turiști care iau cu asalt stațiunea de schi.

Cozile se întind pe kilometri întregi, de cele mai multe ori traficul este blocat, iar cei care aleg ca destinație pârtia de la Buscat, dau vina pe autorități că nu fac nimic pentru a decongestiona zona prin realizarea unor locuri de parcare. Situația este la fel de ani de zile, iar acum autoritățile pasează responsabilitatea pe umerii administratorilor de la Buscat.

Primarul din Băișoara, Liviu Ghib a declarat presei județene că  ar fi de acord cu introducerea unor restricții de circulație pe ore, pentru a rezolva haosul rutier de la Buscat, dar Poliția Rutieră a spus că va analiza situația.

Acesta a precizat că lucrurile sunt mult mai grave acolo, pentru că administratorii pârtiei ar fi trebuit să fie obligați să aibă mai multe locuri de parcare.

De asemenea este de părere că administratorii de la Buscat puteau închiria un teren pentru a face parcări destule.

E un drum județean puțin mai îngust. E haos pentru că e Drumul Județean. Nu l-am putut face mai mare pentru că e composesorat pe margine și nu se pot face exproprieri. Chiar vă rog să îi întrebați pe cei de la Buscat de ce au numai atâtea locuri de parcare, pentru că în momentul în care au deschis mi se pare că au declarat că au 300 de parcări, iar acum au 30 -40. Și eu aș vrea să știu de ce. Nu au parcări câte ar trebui să aibă. Sunt terenuri private, composesorate și nu poți expropria. Sunt terenuri concesionate pe 49 de ani și sunt ca și coroana regală, nu poți expropria, se transmite din tată în fiu. Se poate vinde numai între membrii composesori”, a spus primarul citat de stiridecluj.ro

Citește și: Drumul la Muntele Băișorii s-a blocat! Din nou! A intervenit Poliția!

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate