fbpx

 
 
Scrie un comentariu

alegeri triteni

Bătălia pentru Primăria Tritenii de Jos este una care ascunde interese mult mai mari decât își pot imagina alegătorii. Pe de o parte, sunt candidații-satelit ai fostului primar, Valer Sașa, condamnat penal și scos de justiție din cursa electorală, după ce a fost prins cu nereguli care vizau mandatul de primar. Ei au interesul să ascundă neregulile din Primărie.

Pe de altă parte, este candidatul PNL, Emil Rusu, un tânăr antreprenor cu o viziune de tip occidental, susținut de ”nume grele” din PNL, partid care este cotat cu cele mai mari șanse să preia guvernarea în urma alegerilor parlamentare. Practic, candidatul PNL ar putea avea o susținere importantă în alocarea de fonduri pentru comună și implicit pentru locuitorii ei.

Candidații-satelit ai fostului primar au diverse legături cu acesta 

Pavel Ceclan, vărul ”bun la toate”

Pavel Ceclan, candidatul PSD, cu care fostul primar Valer Sașa se plimbă de mânuță cu el prin sate, este angajat al Primăriei. Dar și văr cu Valer Sașa, fostul primar condamnat penal. Acum 4 ani, presa județeană relata cum angajatul Primăriei, care se ocupa cu ”coordonarea transportului”, era angajat și al soției sale, la firma acesteia, DPA Trans SRL, situație interzisă de lege! Prin aceste legături se prejudicia bugetul local.

”Plăţile între primărie şi DPA Trans se fac cu acte în regulă. Firma are 15 angajaţi, iar 12 lucrează în primărie pe diverse funcţii precum: şofer, instalator, topograf, mecanic de utilaje sau asistent contabil.

Din banii comunei se plătesc salariile pentru aceştia prin firma soţiilor Ceclan. Dar, Adriana Ceclan nu doar că îşi închiriază angajaţii şi soţul, ci încasează bani şi pentru prestări servicii de transport ale căror beneficiar este tot primăria. Aceasta are alocate două autoutilitare: o basculantă de opt tone şi un utilaj sub 3,5 t.”, menționa Gazeta de Cluj.

Sursa Gazeta de Cluj:

Un funcţionar din Primăria Triteni controla contractul cu firma soţiei lui şi era angajat la aceasta

Firma funcționează și în prezent, în anul 2019 având o cifră de afaceri de 315.322 lei și un profit net de 94.969 lei, asociat unic fiind soția lui Pavel Ceclan, Adriana Ceclan.

Dan Alexandru Iosif vrea Primăria cu disperare. Dacă nu, merge înapoi în biroul lui din Primăria Câmpia Turzii

”Vârf de lance” al candidaților-satelit pare a fi Dan Alexandru Iosif, candidatul Partidului Verde. Acesta a fost viceprimarul fostului primar Valer Sașa și a acoperit și el multe nereguli care s-au produs în Primărie. Curtea de Conturi a descoperit o sumedenie de prejudicii aduse bugetului local. Însă, Dan Alexandru Iosif ”nu a văzut”și ”nu a auzit” nimic, fiind omul perfect pentru a respecta ”legea tăcerii”.

Recent, Dan Alexandru Iosif a fost descoperit cu unele inadvertențe în declarația de avere. Au apărut niște bani, pe care nu i-a putut justifica. Deși a promis o poziție oficială, nu a mai revenit niciodată cu aceste precizări, semn că vrea să ascundă posibilele nereguli.

Sursa TurdaNews: 

Dan Alexandru Iosif se vrea primar la Tritenii de Jos, dar nu a văzut ”tunurile” date de fostul primar! În schimb, s-a ”îmbogățit” peste noapte!

Dorința de câștig este atât de mare în tabăra ”verzilor”, încât oamenii lui Dan Alexandru Iosif nu se dau înapoi de la amenințări cu bătaia! Pe numele lui Cosmin Adrian Sașa, unul dintre susținătorii lui Dan Alexandru Iosif, s-a depus o plângere penală pentru amenințare.

Sursa TurdaNews: 

”Verzii” lui Dan Alexandru Iosif trec la amenințări publice! Vor să ascundă adevărul! (UPDATE)

Disperarea cu care Dan Alexandru Iosif vrea să pătrundă în Primăria Tritenii de Jos ar putea avea ca explicație perioada în care a făcut echipă cu penalul Valer Sașa. Ca și Valer Sașa, Dan Alexandru Iosif știe că bugetul local este o ”vacă de muls” inestimabilă.

Emil Rusu, candidatul adevărului

Candidatul PNL la Primăria Tritenii de Jos este singurul care, de ani de zile, face publice neregulile din Primărie. Și a spus că în mandatul său, transparența va fi cuvântul de ordine și interesul cetățeanului.

În campania electorală care stă să se încheie, a fost sprijinit de nume grele din PNL, inclusiv ministrul Agriculturii venind special la Tritenii de Jos pentru a-l sprijini și a le transmite locuitorilor că este singurul care are ”ușile deschise” la viitorul guvern PNL.

Contactat de TurdaNews pentru a explica de ce ceilalți candidați par a se uni împotriva sa, Emil Rusu a declarat că nu-l interesează acest lucru.

”Pe mine nu mă interesează ce fac ei, ce planuri au, ce vor să ascundă sau nu. Eu pot să vă spun ce mă interesează pe mine. Mă interesează să avem o comună cu care să ne mândrim, iar acest lucru nu se poate realiza decât prin grija față de banul public și față de cetățean. Cu experiența pe care am dobândit-o în mediul privat, vreau să-mi ajut locuitorii comunei. Asta e tot ceea ce mă interesează. Dacă ceilalți se unesc sau nu împotriva mea, e problema lor. Eu vreau să mă unesc doar cu cetățenii comunei, iar împreună să facem o treabă bună. Îi asigur că peste 4 ani nu-mi va fi rușine nici mie, nici lor pentru că mi-au dat votul!”, a declarat Emil Rusu.

Pe de altă parte, Emil Rusu nu a ocolit faptul că o primărie liberală va avea cu totul alte oportunități de a obține finanțări pentru binele locuitorilor. ”Sunt coleg de partid cu miniștrii care guvernează sau vor guverna România. Sunt coleg de partid cu Alin Tișe – actualul și viitorul președinte al Consiliului Județean. Evident că acesta este un avantaj! Și mă voi folosi de el, pentru dezvoltarea comunei, după ce voi fi ales!”, a mai spus candidatul liberalilor.

Duminică, alegătorii se ”rup” de trecut sau își condamnă comuna!

Duminică, pentru alegătorii din Tritenii de Jos este un moment extrem de important. După ani de zile în care au ales un primar care ulterior s-a dovedit a fi penal, fiind alungat din Primărie, de la ”borcanul cu miere”, doar prin intervenția justiției, vor avea șansa de a se ”rupe” de trecut, de Valer Sașa și de ”sateliții” săi.

Dacă o vor face sau nu, asta doar de ei depinde! Însă condamnarea comunei la izolare nu pare a fi cea mai bună soluție, pentru mai binele fiecăruia.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate