m install
petlinii
nello construct

Săndulești: Primarul Călin Fărgaciu, vrea un nou mandat, după ce nu s-a ținut de promisiuni!

floris

Primarul comunei Săndulești, Călin Fărgaciu, candidează pentru un nou mandat. Asta deși promisiunile lansate în 2016 sunt în marea lor majoritate nerespectate, după 4 ani de mandat.

Ales pe lista PSD, Călin Fărgaciu a cotit-o spre PNL, cu puțin timp înainte de demararea procedurilor pentru alegerile locale. Chiar dacă a demisionat din PSD și s-a înscris în PNL, Fărgaciu nu și-a pierdut mandatul nici în ziua de azi, așa cum prevede legea, din simplul motiv că prefectul Mircea Abrudean ”a uitat” să emită ordinul de încetare a mandatului în cazul său. Așa că, la alegerile locale tot Fărgaciu va fi ”la butoane”.

În cei 4 ani de mandat, pe lângă promisiunile neonorate, primarul Fărgaciu s-a evidențiat prin mai multe cheltuieli care par mai degrabă ”bani aruncați”, dacă nu cumva e vorba de cu totul altceva. A dat o mulțime de bani pentru realizarea siteului comunei (peste 12.000 de lei), însă ca funcționalitate acesta este mai mult o bătaie de joc la adresa cetățenilor. Deși legea îl obligă, primarul nu a afișat pe site veniturile din Primărie, hotărârile Consiliului Local sau alte informații de interes public, pe care era obligat să le transmită prin intermediul siteului.

De altfel, nici măcar declarația de avere nu și-a publicat-o, ascunzând datele de ochii cetățenilor, de parcă ar avea ceva de ascuns. Probabil i-a fost jenă să afle locuitorii că el câștigă 66.000 de lei într-un an, pentru promisiunile nerespectate.

Lipsa de transparență a fost criticată de contracandidatul său, Marius Hancu (PMP), care a dezvăluit o sumedenie de cheltuieli dubioase făcute din banul public.

Citește:

Marius Hancu (PMP Săndulești): Am propus gestionarea transparentă a banului public (VIDEO)

Una dintre investițiile sale celebre a fost un părculeț cu piscină și… tricolor! O investiție în cazul căreia doar piscina a ”păpat” vreo 20.000 de lei de la bugetul local.

Investiția pare una la care e greu să-i găsești o utilitate, în condițiile în care vorbim de un părculeț, cu băncuțe, cu tricolorul pe stâlpii de iluminat, iar toate astea au în mijlocul spațiului respectiv o… piscină. ?

Citește:

Caracal, atenție! Copăceniul primarului Fărgaciu are părculeț cu băncuțe, cu tricolor și cu… piscină!

O altă situație care stârnește hohote de râs prin comună este generată de încrengătura de grade de rudenie care există printre angajații primăriei. Practiv, fiecare e ”de-al cuiva” sau ”e rudă” cu cine trebuie, numărul angajaților din Primărie crescând semnificativ în mandatul lui Fărgaciu.

Revenid la investiții, piscina nu e singura investiție de tot râsul. Fărgaciu a mai cumpărat și un scaun cu… 4.260 lei! Iar la așa scaun și creștere a numărului de angajați, normal că a trebuit să extindă și sediul Primăriei, investiție pentru care a dat peste 350.000 de lei. O ”nimica toată”, nu?!

Iar despre cei 30.000 de lei ”aruncați” pentru ”servicii de notificare prin SMS a localnicilor”, mai are rost să vă mai întreb dacă și câte SMS-uri ați primit?! Ori, poate, serviciul va funcționa în ziua alegerilor?!

De achiziția de laptopuri la preț dublu față de cel pe care-l găsești ”pe net”, să mai zic?! Sau poate ne spune primarul Fărgaciu care a fost motivul pentru care a cumpărat la prețuri ”umflate”?

Poate îl întrebați dvs, duminică, în ziua de vot, ca să votați în cunoștință de cauză! Ar fi o idee, nu?!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: