fbpx

Scrie un comentariu

gradinita Luncani 1

Luni, 14 septembrie se dă startul unui nou an școlar, directorii de școli și grădinițe sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile astfel încăt elevii să poată urma cursurile în condiții de siguranță.

Și la Luna administrația locală a venit în sprijinul unităților de învățământ astfel încăt cei mici să aibă condiții optime în procesul educațional, în acest sens Primăria Luna a alocat din fonduri proprii peste 1,5 miliarde de lei vechi, bani necesari modernizărilor dar și achiziției de echipamente, materiale sanitare, măști și dezinfectanți.

Sălile de clasă sunt pregătite, între bănci există distanța corespunzătoare, astfel încât să ofere un grad sporit de siguranță, există și un spațiu suplimentar în cazul în care este necesară izolarea unui elev sau a unui grup, va începe și programul after school, cu cei 75 de elevi, primarul Aurel Giurgiu face apel atât la elevi cât și la părinți să se respecte măsurile impuse de autorități și este încrezător că situația va fi sub control.

Și grădinița din Luncani, recent edificată își așteaptă învățăceii, sunt pregătite 4 săli de clasă, grupuri sanitare moderne, spațiu de joacă, obiectivul face parte dintr-un proiect integrat în valoare de peste 2,5 milioane de euro.

Este o grădiniță nou realizată pe Măsura 322, care are mai multe componente. Tot în cadrul acestui proiect este cuprinsă și reabilitarea căminului cultural de la Luncani, introducerea apei în partea de jos a satului, stație de epurare și stație de tratare, inclusiv puțurile și sistemul de captare al apei” explică primarul Aurel Giurgiu.

Referitor la capitolul învățământ reamintim că administrația locală a comunei Luna a cumpărat din bani de la bugetul local, 260 de tablete electronice care au intrat în posesia elevilor în această vară necesare desfășurării cursurilor online dacă situația o va impune.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate