marian morar
m install
nello construct

7 obiective majore finalizate la Ceanu Mare

zamblau eugen

Deși este la primul mandat, primarul Ana Liliana Moldovan și-a îndeplinit cu succes toate obiectivele propuse, semn că nu au fost doar simple promisiuni electorale.

Introducerea apei în comună a fost și este prioritară, infrastructura rutieră de asemenea, iar extinderea iluminatului public a fost un alt proiect aflat pe agenda primarului.

Pot să vă spun că ceea ce mi-am propus am și realizat. Am finalizat așa cum am promis, apa în satele Iacobeni și Boian, mai mult am introdus apa și în satul Valea lui Cati. S-au modernizat drumuri prin asfaltare la Ceanu Mare, Boian, Bolduț, unde a fost definitivat și podul peste Valea Largă.

Toate drumurile de hotar au fost pietruite, s-au realizat și șanțuri cu această ocazie. S-au reabilitat o serie de clădiri administrative cum sunt: Școala de la Moară, sala de sport din Boian, clădirea fostei școli din Dosul Napului, etc.

Școala de la Bolduț spre exemplu a beneficiat de reabilitarea în totalitate a acoperișului. Terenul sintetic de la Ceanu Mare a fost și el reabilitat, nu în ultimul rând s-au realizat întăbulări ale clădirilor administrative, s-a continuat și cadastrarea comunei, s-au întocmit o serie de titluri de proprietate, nu a fost neglijat nici iluminatul public. Acesta a fost extins la Iacobeni, Dosul Napului, Ciurgău, Ceanu Mare….” explica primarul comunei într-un interviu pentru TurdaNews.

Concret, Ana Liliana Moldovan a realizat în acest mandat 7 obiective majore: Alimentare cu apa în satul Iacobeni – 2.011.642 lei; Alimentare cu apă în satul Boian – 1.251.402 lei; Alimentare cu apă în satul Valea lui Cati – 433.672 lei ; Refacere pod peste Valea Largă, afectat de fenomene hidrometeorologice în satul Bolduț în valoare de 414.933 lei; Reabilitare drumuri comunale și străzi – 872.388 lei; Lucrări refacere infrastructură rutieră pe DC66 în satul Fânațe – 851.762 lei dar și extindere iluminat public în satele Fânațe, Ciurgău, Iacobeni, Stârcu – 140.780 lei .

În prezent se lucrează la introducerea apei la Hodăi Boian.

Tot în acest interval de timp, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru canalizarea din satul Ceanu Mare, prin programul PNDL, lucrări aflate acum în plină desfășurare. Finalizarea capelei din Ceanu Mare și a centrului medical sunt alte priorități ale actualei conduceri administrative ale comunei.

Liliana Moldovan candidează pentru un nou mandat, ocazie cu care își propune câteva obiective prioritare pentru dezvoltarea comunei Ceanu Mare.

Este vorba despre finalizarea lucrărilor de execuție a Sistemului de canalizare menajeră și stație de epurare (contract finanțat prin fonduri guvernamentale PNDL 2). De asemena se va merge pe continuarea cadastrării terenurilor în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară din venituri proprii ANCPI prin bugetul OCPI Cluj pe anii 2020-2021.

Finalizarea lucrarilor de execuție a capelei mortuare Ceanu Mare, construirea Centrului Medical Ceanu Mare (un alt contract finanțat prin fonduri guvernamentale PNDL 2), definitivarea lucrărilor de execuție la obiectivele: Alimentare cu apă în satele Bolduț și Hodăi Boian, lucrări de împădurire în comuna Ceanu Mare, alimentare cu apă a satelor Fânațe și Ștrucut, depunerea proiectelor spre finanțare pentru modernizarea drumurilor comunale prin asfaltare, din fonduri europene sau guvernamentale, în satele Valea lui Cati, Bolduț, Dosu Napului, Fânațe, Iacobeni,  pietruirea drumurilor de hotar, continuarea lucrărilor de extindere a iluminatului public în satele Ciurgău, Ștrucut și Boian, sunt alte priorități ale mandatului următor.

Nu se va uita nici de construirea unei baze sportive în comună sau de  modernizarea școlilor, achiziția echipamentelor pentru îmbunătățirea infrastructurii TIC din Comuna Ceanu Mare, proiect finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în conformitate cu prevederile contractului încheiat, finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

apa hodai Boian 1

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2