fbpx

Scrie un comentariu

mirela veres calarași

După 3 ani de mandat, Mirela Vereș de la Călărași se poate lăuda că a definitivat câteva proiecte importante pentru comună, o parte mai sunt în curs de implementare.

Trei ani de mandat pentru că primul din cei 4 a fost al primarului Ioan Racolța care a decis brusc să-și încheie socotelile cu administrația locală, mai exact a demisionat invocând motive de sănătate.

Practic Mirela Vereș a luat de la „zero” administrația locală, dânsa fiind cadru didactic a avut multe de asimilat pe parcurs, cum se spune, a învățat din mers, dar acum se poate mândri cu străzi asfaltate la Călărași, iluminat public modern, sistem de supraveghere video, școli și grădinițe modernizate și multe altele.

Potrivit primăriței Mirela Vereș, școlile din Călărași sunt pregătite pentru începerea anului școlar 2020-2021, grație investițiilor făcute în ultima perioadă.

„În funcție de evoluția situației epidemiologice și de scenariile luate în calcul de reprezentanții Ministerului Educației, atât în Școala Gimnazială Călărași, cât și în școala primară Bogata, elevii sunt așteptați să reia cursurile în cele mai bune condiții…pe perioada vacanței am derulat un amplu program de reparații și igienizări în cele două școli” informează Mirela Vereș.

S-a înlocuit centrala veche instalată în 2007, o centrală care se defecta frecvent în special pe timp de iarnă, cu alte cuvinte exact când era mai mare nevoie de încălzire.

Cu această ocazie au fost efectuate zugrăveli, lucrări de înlocuire gresie, schimbare obiecte sanitare, înlocuire copertină, parchet nou, instalare aparate pentru dezinfectarea mâinilor.

În acest context amintim că primăria comunei Călărași contrubuie în fiecare an cu sume importante pentru buna desfășurare a procesului educațional.

A fost definitivată și capela de la Călărași Gară atât de necesară într-o comunitate mică.

Oportunitatea investiției a fost generată de faptul că, în anul 2017, la Călărași Gară nu exista nici capela mortuară, dar nici terenul necesar investiției. Astfel, ceremoniile funerare nu se puteau organiza, cu respectarea normelor de sănătate în vigoare ”, ne spune Mirela Vereș – edilul comunei Călărași.

De asemenea, într-o perioadă în care tinerii au nevoie să facă sport, oportunitatea construirii unui teren sintetic de sport la Călărași Gară era una de necontestat.

Administrația locală s-a axat și pe continuarea proiectelor finanțate, cele de modernizare a infrastructurii rutiere agricole și a străzilor în localitatea Călărași, contracte de finanțare semnate de către viceprimarul comunei în anul 2017, proiecte care pentru a fi implementate au avut nevoie de avize de certificatul de urbanism, de autorizațiile de construire, de procedura efectivă de licitație a contractelor și apoi de implementarea proiectului.

A fost o muncă asiduă și nu tocmai ușoară pentru că orice lucru început este pe jumătate făcut dar nu pot să îl las pe jumătate făcut și trebuie să-l continui, ca el să aibă o finalitate, să se adreseze acelor persoane cărora le este destinat. Încă implementăm aceste lucrări de asfaltare pe Măsura 7.2 care prevede asfaltarea străzilor din localitatea Călărași. Avem asfalt așternut încă de la finele anului trecut. Mergem pe pregătirea drumurilor pentru asfaltare pe zonele unde este asfalt, se fac rigole, accese la proprietăți, întâlnim și aici tot felul de sincope, un proiect pe care încercăm împreună cu domnul viceprimar, cu proiectantul, cu executantul să le rezolvăm la timp așa încât oamenii să fie mulțumiți” mai explică Vereș.

În derulare mai sunt o mulțime de proiecte, centura de oclolire a comunei Călărași, asfaltarea străzilor din comună care nu sunt cuprinse în proiectele aflate acum în derulare, susținerea producătorilor agricoli, construirea unui cămin de bătrâni, susținerea cultelor religioase și a asociațiilor sportive, investiții în baza materială a școlilor și multe altele.

Iată obiectivele propuse și harta străzilor asflatate din Călărași: 

obiective

strazi asfaltare

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate