fbpx

Scrie un comentariu

primaria triteni

Începând cu data de 25.08.2020, Primăria Tritenii de Jos demarează acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional.

Acordarea se face în conformitate cu OUG nr. 133/2020, privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizați. Aceștia beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestora.

Potrivit acestui act normativ, copiii cei mai defavorizați din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei/an școlar. Aceste tichete sociale emise pe suport electronic vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în: articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Solicitanții trebuie să îndeplinească o serie de condiții de eligibilitate:

  • să aibă domiciliul/reședința pe raza comunei Tritenii de Jos
  • venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie a acestui an este de până la 1.115 lei (pentru elevii din ciclul primar și gimnazial), respectiv 284 lei (preșcolari)
  • să facă dovada înscrierii copilului la grădiniță sau școală

Pentru anul școlar 2020-2021 cererile, însoțite de actele doveditoare, se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, în perioada 25.08.2020-04.09.2020, la sediul primăriei, birou Asistență socială.

Detalii puteți citi pe siteul Primăriei Tritenii de Jos:

https://www.primariatriteniidejos.ro/download/eFy2gpKqOE13h8a8F0wINqrYzGDScCwQwiteZfh2.pdf

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate