fbpx

Scrie un comentariu

zeng sediu nou

Primarul comunei Mihai Viteazu și-a îndeplinit misiunea și în aceste mandate, patru la număr. Zeci de milioane de euro au fost destinate investițiilor în comună.

Doar în ultimii 4 ani au intrat cam 30 de milioane de euro, finanțări europene și bani guvernamentali.

Zeng a declarat pentru TurdaNews că pandemia a afectat grav investițiile, acestea fiind stopate o perioadă de timp, ultimul an la conducerea primăriei fiind cel mai greu din cariera sa administrativă, dat fiind și problemele de sănătate pe care le-a întâmpinat.

Pe fonduri europene, s-a realizat un drum de exploatație agricolă în valoare de peste 1 milion de euro, comuna Mihai Viteazu a participat și la programul Orizont 2020 – cu componenta sa de colectare selectivă a deșeurilor din hârtie, localitatea fiind singura din țară selectată pentru a participa la acest proiect.

Am avut asfaltări de drumuri în comuna Mihai Viteazu pe o lungime de 8 km, în valoare 1.162.000 euro, sistem WIFI, căminul cultural din Cornești a fost și el realizat în această perioadă – a adevărată bijuterie, achiziție de utilaje pe GAL – 76.000 euro. De la Guvern am primit de la Agenția Fondului de Mediu  bani pentru canalizarea satului Mihai Viteazu, peste 10 milioane de lei, îi îndemn cu această ocazie pe cetățeni să se racordeze pentru că rețeaua funcționează foarte bine…la Cheia pe PNDL, s-a realizat o rețea de apă, înlocuind vechile conducte deteriorate” explică primarul Ioan Zeng.

Iluminat modern la Cheia, construcție pod la Cornești, un alt pod s-a edificat în Cheile Turzii din fondul de rezervă al guvernului, în zone inundabile.

Din fonduri locale de peste 16 milioane de lei s-au realizat multe obiective, printre  acestea se numără capela de la Cornești, capelă la Cheia, dispensarul uman la standarde europene,  cămin cultural la Mihai Viteazu, reparații străzi neasfaltate, stație de pompare pentru canalizare, schimbare rețele de apă etc.

S-au achiziționat europubele pentru cetățeni, pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

„Aici avem o mare nemulțumire, tot ce înseamnă deșeu transportăm la Odorheiul Secuiesc și Oradea, tona costă 385 de lei. A venit oferta după ce s-a deschis stația de la Cluj care este aici la doar 35 de km. distanță, cu 5 lei mai mult! Nu se justifică acest preț, este de neconceput! Cineva trage pielea de pe comune, noi ne-am angajat să subvenționăm această sumă de transport, dar dacă se va pune vreodată în cârca cetățenilor această majorare, vom plăti fiecare 24-25 de lei/persoană, nu 9 lei ca până acum!” mai spune edilul.

Tot în cei 4 ani de mandat a fost înlocuită centrala la școală, s-a canalizat cartierul Tineretului, una din cele mai mari realizări este construirea noului sediu al primăriei, o investiție care depășește 4 milioane de lei și care va fi în curând recepționată după mulți ani de tergiversare a lucrărilor.

Extinderi de gaze naturale în comună, realizarea nomenclatorului stradal, acum se lucrează la implementarea sistemului de drenaj a apelor pluviale pentru evitarea producerii inundațiilor care afectau an de an satul Cornești.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate