fbpx

1 Comentariu

primar vice Tureni

Comuna Tureni se dezvoltă pe zi ce trece, actuala administrație locală pune accentul pe infrastructura rutieră, rețele de apă și canalizare, atragere de fonduri externe, iar exemplele nu se opresc aici.

În ultimii 4 ani de mandat, primărița Dana Mănăilă a realizat o rețea de 18 km. de drumuri comunale asfaltate, capela de la Tureni este aproape finalizată iar cea de la Ceanu Mic a primit finanțare, sala de sport este în construcție astfel încât elevii din comună să poată să-și desfășoare în condiții optime orele de educație fizică.

Rețelele de apă și canalizare vor fi modernizate pe fonduri europene, grație proiectului derulat de Compania de Apă Arieș, până atunci investițiile s-au făcut din surse proprii dar și pe fonduri guvernamentale, pentru zonele inundabile din comună s-au găsit soluții- poduri și podețe, baraje de protecție, în acest sens din fondul de rezervă al Guvernului au venit sume importante, dar și de la Consiliul Județean Cluj pentru diverse obiective de investiții.

Recent un drum comunal a devenit drum județean fiind preluat în administrare de către autoritățile județene, este vorba despre drumul Micești-Tureni care face joncțiunea cu drumul județean 103G.

Sunt mai multe obiective cu care ne putem mândrim în acești 4 ani de activitate și nu numai, pentru că multe dintre proiecte au început din 2008, printre obiectivele finalizate în acest mandat se numără drumuri comunale în lungime de 18 km. S-a dat în funcțiune și 8 km. de rețea de apă și canalizare, în momentul de față avem în implementare un proiect privind aducțiunea de apă până la bazinul care deservește cele 4 sate, urmează apoi distribuția apei și a canalizării” explică Dana Mănăilă, primarul din Tureni.

La rândul său, viceprimarul Ileana Colosvari a subliniat importanța fondurilor eurpene.

Drumurile din satul Tureni s-au făcut pe fonduri europene, iar străzile din Comșești pe programul PNDL. În total 2 milioane de euro. Ceea ce ne-am propus pentru acești 4 ani de mandat am făcut și chiar mai mult. Ne-am onorat promisiunile față de electorat, 18 km. de drumuri nu e puțin lucru, sistemul rutier, rigole betonate, plus multe altele, capela pe 23 august va fi dată în funcțiune, urmează sfințirea cu toate confesiunile religioase, terenul de sport de la Mărtinești, suntem în construție cu sala de educație fizică școlară, un obiectiv pentru care nici nu speram că vom obține finanțare , dar iată că se realizează” precizează și viceprimarul Ileana Colosvari.

Reamintim că în luna februarie a acestui an, Daniela Mănăilă primarul comunei Tureni a intrat în posesia a două premii. Unul pentru „Primar de Trei Stele” având în vedere cele trei mandate obținute consecutiv la cârma comunei, dar și o diplomă de excelență împreună cu viceprimarul Ileana Colosvari, pentru „Echipă longevivă- primar, viceprimar”.

Dincolo de aceste aprecieri a muncii depuse în ultimii ani de administrația locală a comunei, vorbesc de la sine faptele, proiectele implementate pe fonduri europene dar și pe bani de la bugetul local.

Mănăilă a vorbit și despre drumul de legătură dintre Tureni, DN1 și Autostrada Transilvania, subliniind importanța realizării drumurilor tehnologice!

"Drumeagul" de legătură de 5,4 km din județul Cluj, important cât o autostradă va face conexiunea dintre Autostrada A3 în zona Turda și DN1 la Tureni-Mărtinești.

În contextul finalizării autostrăzilor A10 Sebeș-Turda (în 2021) și A3 Nădășelu-Târgu Mureș (în 2022-2023), această conexiune devine critică pentru șoferii care ajung în Cluj-Napoca, Dej sau Bistrița, fiindcă vor putea ocoli orașul Turda, dregrevând astfel traficul.

Pentru un viitor mandat, printre altele, Dana Mănăilă își propune să pună accentul pe programe dedicate persoanelor de vârsta a treia, dar și tinerilor, activități culturale și sportive și multe altele.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Cristian · 00:48 12.08.2020
    Felicitari echipei de conducere din Tureni!!! Felicitari consatenilor mei! Sunt bucuros sa vad ca Tureniul infloreste si se dezvolta si sunt convins ca anii care vin o sa adauge si mai mult la acest progres.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate