fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

ioan roman interviu iulie

Peste 5 milioane de lei de la bugetul local al comunei Viișoara au fost destinați în acest an lucrărilor de infrastructură rutieră, la care se adaugă proiecte guvernamentale și fonduri europene.

În această lună au fost două licitații pentru modernizare infrastructură rutieră în comună, pe Măsura 7.2 se vor relua lucrările abandonate de Societatea Drumuri și Poduri Județene Cluj, aici sunt alocați 3,5 milioane lei, de la bugetul local au fost repartizați încă 3 milioane de lei pentru modernizarea a 1,8 km. de drumuri, rigole și trotuare în comună.

Dacă facem un calcul în comuna Viișoara în acest an, am alocat aproximativ 6,5 milioane de lei pentru infrastructură. Din păcate legea controversată a achizițiilor publice ne oprește să ne apucăm de treabă, dar trebuie să respectăm legea…sperăm că până la finele lunii august vor începe efectiv lucrările după ce se urmează toate etapele” explică primarul comunei Ioan Roman.

Tot în privința infrastructurii la Urca se toarnă un covor asfaltic pe o lungime de 1,6 km. în interiorul localității, urmează reparații la rigole și trotuare, acolo se lucrează intens și la modernizarea căminului cultural, iar la Viișoara s-a realizat o lucrare de modernizare trotuare pe 1,5 km. Cu alte cuvinte în acest an numai pe infrastructură au „mers” peste 8 milioane de lei la Viișoara.

La Urca se acoperă căminul cultural, chiar în această săptămână vom semna contractul de achiziții costume populare pentru cele două cămine. În proiectul de finanțare de la U.E avem pe lângă reparație și modernizare cămine culturale, dotări cu sonorizare, instrumente muzicale și costume populare…am realizat și un parc în curtea muzeului etnografic” mai explică Roman.

Edilul a mai vorbit și despre modernizarea infrastructurii de apă-canal din comună în valoare de 1,7 milioane euro.

Finalizare canalizare la Urca, extinderea canalizării la Viișoara respectiv, zona peste apă, zona Siloș, introducere apă zona Siloș, schimbarea a două stații de pompare și modernizarea altor 3 stații de pompare, cam acestea sunt obiectivele cuprinse în „pasul II” al proiectului european.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate