fbpx

 
 
Scrie un comentariu

dana manaila interviu iulie

Încă un obiectiv al administrației locale de la Tureni se află în curs de realizare, este vorba despre sala de sport de 100 de locuri.

În luna ianuarie a acestui an obiectivul de investiții: „Sală de educație fizică școlară” se afla la faza de semnare a contractului de achiziție publică privind proiectarea și execuția lucrărilor.

Inițial proiectul a fost licitat dar nu s-au prezentat ofertanții, ulterior a fost scos din nou la licitație și abia a doua oară au apărut și constructorii.

Termenul de execuție al lucrărilor este de un an de zile dar se speră ca acesta să fie finalizat mult mai repede. În cursul zilei de ieri spre exemplu a fost montată structura metalică, urmând să fie adăugate și celelalte elemente de construcție, astfel încât elevii și nu numai, să beneficieze cât mai repede de sala de sport.

Societatea constructoare este din Bragadiru, județul Ilfov, iar finanțarea este asigurată de la Compania Națională de Investiții.

Primărița Daniela Mănăilă a declarat pentru TurdaNews că de sala de sport vor beneficia și adulții, în regim de închiriere la fel ca și de Căminul Cultural.

Administrația publică locală va finanța tot ceea ce înseamnă utilități. Am avut recent o ședință de consiliu unde s-a făcut o rectificare bugetară, s-a luat de la capitolul investiții unde s-au mai realizat economii și am pus 50.000 lei într-o primă fază pentru a executa proiectele de branșamente apă-canalizare, gaz și iluminat. Sala va avea 100 de locuri, copiii până acuma nu aveau condiții de desfășurare a activității sportive, doar pe o platformă realizată din dale unde am pus coșuri de baschet și alte improvizații” explică Daniela Mănăilă.

Sala va fi deschisă și după-amiază, perioadă în care adulții pot practica diferite sporturi în această locație, singura condiție este să lase curățenie în urma lor, precizează edilul.

La ora actuală în Mărtinești se edifică un teren de sport sintetic, capela de la Tureni este aproape gata se așteaptă ca ÎPS Andrei să oficieze slujba de sfințire, aceasta va fi multiconfesională.

S-a semnat contractual de finanțare pentru o capelă și la Ceanu Mic, la iarnă se va face licitația, undeva din primăvara anului viitor vor demara lucrările. Pasarela de la Mărtinești este în faza de obținere a avizelor pentru autorizația de construire.

În privința drumurilor, după campania electorală se va continua cu drumul Tureni-Comșești, un drum de pământ care nu a fost niciodată modernizat.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate