fbpx

 
 
Scrie un comentariu

liliana moldovan interviu iulie

Comuna Ceanu Mare se dezvoltă pe zi ce trece, obiectivele administrației locale pun accentul pe infrastructura rutieră dar și pe extinderea rețelei de apă și canalizare.

Echipa TurdaNews a realizat astăzi un reportaj la Ceanu Mare ocazie cu care a surprins „în acțiune” echipele de muncitori care au demarat lucrări de extindere a rețelei de apă la Bolduț. Primărița Liliana Moldovan a explicat că ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în data de 11 mai, pe o durată de 12 luni, valoarea contractului se ridică la 1,9 milioane lei, este posibil ca până la finele anului lucrarea să fie realizată integral.

Între timp se lucrează și la canalizare în Ceanu Mare, un proiect PNDL, în valoare de 13 milioane de lei, contractul fiind semnat în luna februarie cu un termen de execuție de 2 ani.

Tot în această perioadă se mai construiește capela mortuară de la Ceanu Mare, lucrările sunt destul de avansate iar în toamnă ar putea fi dată în folosință.

De asemenea, la Bolduț, biserica ortodoxă va ridica un nou lăcaș de cult prevăzut cu o capelă. Terenul a fost oferit spre administrare de către Primăria și Consiliul Local Ceanu Mare.

În privința infrastructurii rutiere sunt pregătite câteva proiecte în vederea atragerii de fonduri externe pentru investiții la acest capitol.

Suntem în curs de întăbulare a drumurilor, pentru ca în următorul mandat să putem depune aceste proiecte de modernizare prin asfaltare a drumurilor…ideal este ca înainte să avem utilitățile, apă și canal pentru ca apoi să putem face asfaltarea. Sperăm ca din 2021 fondurile europene să fie mai accesibile, de ce să nu profităm de ele?” spune Liliana Moldovan.

Primărița de la Ceanu Mare explică cum au scăzut încasările la bugetul local pe perioada străzii de urgență la fel ca în cazul tuturor administrațiilor locale.

Edilul îndeamnă în continuare cetățenii comunei să respecte regulile de distanțare socială să poarte mască în spații închise și să se spele des pe mâini.

Oamenii au respectat în general regulile, le recomandăm în continuare să nu ia în glumă acest virus, el chiar există! Este printre noi, motiv pentru care este esențial să ne protejăm sănătatea. Recomand să evite locurile aglomerate, să păstrăm distanța socială și să se poarte mască în spații închise pentru că după părerea mea este singura măsură eficientă de protecție, personal cred în existența acestui virus!” mai transmite Moldovan.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate