fbpx

 
 
Scrie un comentariu

aurel giurgiu iunie

Patru cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate recent la Luna în comunitatea de romi. Practic vorbim de o transmisie comunitară, iar amploarea fenomenului ar putea fi mult mai mare.

În această dimineață TurdaNews a stat de vorbă cu primarul Aurel Giurgiu care ne-a spus că toate cazurile depistate provin din aceeași familie, cel mai probabil „pacientul 0” este un bărbat întors din Italia care nu a stat în carantină și a refuzat izolarea la domiciliu.

Astăzi subprefectul Irina Munteanu va ajunge la Luna pentru a stabili unele măsuri de prevenire și extindere a focarului de coronavirus.

La rândul său primarul Aurel Giurgiu s-a deplasat în comunitatea de romi a stat de vorbă cu aceștia le-a explicat măsurile igienico-sanitare ce trebuie respectate pentru a preveni răspândirea virusului dar gradul de infectare poate fi mult mai mare având în vedere interacțiunea persoanelor depistate pozitiv cu mulți locuitori ai zonei, s-au împărțit măști de protecție dar totul depinde de gradul de conștientizare al pericolului și de responsabilitatea fiecărui membru al comunității respective și de modul în care aceștia trebuie să respecte anumite reguli.

„Nu-i putem izola și nici ține în carantină că legea nu ne mai permite....azi vin de la Prefectură va fi și poliția și jandarmeria vedem ce măsuri de impun...eu aș testa toată comunitatea, vedem ce zice și DSP-ul, dar se impune o testare în masă!” explică primarul Aurel Giurgiu.

O situație similară a fost și la Viișoara unde 4 copii au fost depistați cu coronavirus, toți din comunitatea de romi. Din fericire acolo virusul a fost ținut sub control și nu s-a extins și la alte persoane.

Citește și: Încă două persoane infectate cu coronavirus la Luna! Acum sunt 3 cazuri! UPDATE: Încă un caz, al 4-lea!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate