fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:WzS0uk749G1UGM:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/Landslide.jpg/250px-Landslide.jpgStabilirea cauzelor producerii alunecării de teren pe sectorul Secţiunii 2B al Autostrăzii Transilvania-km 19 Sănduleşti, acţiunea de pregătire a specialiştilor compartimentelor de prevenire din serviciile volunare pentru situaţii de urgenţă, dar şi stadiul elaborării planurilor proprii de intervenţie în sezonul rece 2008-2009, au fost temele abordate în şedinţa ordinară de astăzi, de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Membrii CJSU, împreună cu reprezentanţii Companiei Bechtel şi primarul comunei Sănduleşti au expus situaţia alunecării de teren produsă în apropierea carierei  şi staţiei de concasare Sănduleşti aparţinând SC Holcim SA, care a afectat şi o porţiune din partea carosabilă a DJ 107 L.

 

SC Electrica SA a explicat că alunecarea de teren a afectat două linii, una de 110 Kv stâlp metalic şi una de 20 Kv stâlp de beton, situaţi la aproximativ 25-30 metri de zona alunecării de teren. În acest caz vor fi necesare studii geologice care să determine gradul de influenţă asupra liniilor electrice în acest moment, în vederea menţinerii unei stări corespunzătoare a acestora şi a terenului din apropierea zonei afectate.  Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a decis închiderea porţiunii respective şi strămutarea căii de acces pe fostul terasament al căii ferate. Reprezentanţii administraţiei locale Sănduleşti solicită refacerea, de către Bechtel, a zonei afectate de alunecarea de teren, respectiv înaintarea de soluţii înlăturarea efectelor alunecării.

Reprezentanţii Companiei Bechtel au anunţat că propunerile lor vor putea fi puse în aplicare peste 3-4 luni, după evaluarea şi validarea proiectului, de către Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, potrivit legii.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator