fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

primar valeaierii

Primarul comunei Valea Ierii, Gabriel Alexandru Duma, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Cluj, într-un dosar în care a fost judecat pentru abuz în serviciu, în formă continuată. Pedeapsa primită: 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani.

Totodată, el lui i s-a interzis ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani.De asemenea, i s-a interzis inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Primarul este obligat să facă și muncă în folosul comunității. ”În baza art.93 al.3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei com. Valea Ierii/ Primăriei com. Iara.”, precizează instanța.

Conform acuzațiilor procurorilor, primarul din Valea Ierii împreună cu dirigintele de șantier al unei lucrări din comună (Ioan Boca), finanțată prin Ministerul Dezvoltării, ar fi întocmit documente din care reieșea că stadionul construit are și pistă, dar în realitate nu avea.

Recent, un alt primar din zonă și-a pierdut mandatul, prin ordinul Prefectului, după ce a fost condamnat definitiv de instanță. După motivare, își va pierde mandatul și primarul din Valea Ierii.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate