fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

roman interviu iunie 1

Din cauza pandemiei târgul expozițional de la Viișoara nu a putut fi inaugurat în mod oficial dar se speră ca de luna viitoare lucrurile să se schimbe.

Primarul Ioan Roman a declarat într-un interviu pentru TurdaNews că după 20 iulie dacă situația epidemiologică o va permite târgul va fi inaugurat. În aceste zile consilierii locali vor aproba și regulamentul de organizare și funcționare al târgului, datele și intervalul orar la care va fi deschis.

În fiecare zi de sâmbătă producătorii agricoli din Lunca Arieșului își vor putea etala produsele, se vor putea întâlni cu reprezentanții supermarketurilor, fără intermediari, în încercarea de-a obține un preț corect pentru marfa vândută.

În privința fenomenelor meteo extreme din ultima perioadă edilul susține că pentru culturile agricole ploile au fost o adevărată „mană cerească”, în schimb pentru unii viișoreni un adevărat dezastru, au fost inundate beciuri, subsoluri și porțiuni de drum, canalizarea a refulat, iar toată lumea dă vina pe primărie dar nimeni nu iese cu o lopată să facă curat și să curețe șanțurile sau rigolele.

Au fost și cazuri unde s-a produs eroziunea unor bucăți de drum communal în pantă în special la Urca, colmatarea unor rigole, refularea căminelor de canalizare.

 

Aici o mare parte din vină o avem noi locuitorii comunei, au devenit virale pe internet imaginile cu un cămin care refula, da….din păcate nu avem spiritul civic să curățăm rigolele, podețele, să ieșim o dată pe săptămână să măturăm sau să decolmatăm ca să aibă pe unde să se scurgă apa pluvială. De ce refulează canalizarea? Pentru că un număr mare de gospodării din Viișoara au captat apa pluvială, respectiv citernele le-au conectat la canalizarea menajeră! Diametrul conductei de canalizare menajeră este de 160 și nu poate să preia și apa pluvială…asta este una din marile probleme…” explică primarul Ioan Roman.

Între timp lucrările edilitare continuă, la căminul cultural din Urca lucrările sunt în grafic, se face achiziția publică pentru mobilier la cele două cămine.

Pe măsura 7.2 există acceptul AFIR, pentru reevaluarea lucrărilor lăsate baltă de Regia de Drumuri și Poduri Județene. S-a făcut o nouă proiectare pentru lucrările rămase de executat acestea urmând să se reliciteze în vederea finalizării proiectului.

S-a semnat și un contract pentru modernizare trotuare la Viișoara, pe o lungime de 1,5 km. în valoare de 300.000 lei, un alt contract vizează reparația asfaltului la Urca de la intrare până la capelă, pe fonduri de la bugetul local.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate