fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

triteniidejos 2

10 milioane de euro, sunt bani ce vor fi atrași pe fonduri europene de primarul Sașa Valer care va scăpa Triteniul de deșeuri, în timp și alte localități sunt invitate să adere la acest program.

Consiliul Local al Comunei Tritenii de Jos a alocat, deja, terenul care va fi utilizat pentru demararea proiectului, iar Primăria a demarat procedura de achiziție a studiilor de fezabilitate anterioare proiectului.

Proiectul unic în România va utiliza descompunerea instantanee a deșeurilor de pe raza comunei printr-o stație de piroliză. Tot proiectul este în valoare de 10 milioane de euro.

Piroliza este un procedeu de transformare sau de descompunere termică a compușilor sau a substanțelor chimice organice în condiții de temperaturi înalte și fără aer. Acest procedeu implică schimbarea simultană a compoziției chimice și a fazei fizice a compusului, și este ireversibilă.

Vreme de 5 ani, acest proiect va putea fi utilizat doar pentru deșeurile din comună, însă ulterior, se vor putea aduce deșeuri de oriunde. Partea cea mai bună este că piroliza va avea nevoie, doar la început, de o sursă de energie electrică, pentru a demara arderea, apoi va putea deveni autonomă, din punct de vedere al energiei”, confirmă Valer Sașa, pentru RefleqtMedia.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator