fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

aurel giurgiu iunie

Peste 260 de elevi din comuna Luna primesc tablete electronice gratuite din partea primăriei.

Administrația locală a renunțat în acest scop la manifestările dedicate zilelor comunei din cele trei sate pentru a susține elevii în vederea asimilării cunoștințelor necesare procesului de învățământ pe timp de pandemie, prin mijloace electronice.

Ne-am gândit în primul rând la copilașii noștri, ei sunt Fii Satului, este foarte necesar pentru toți, am comandat și am făcut un contract în acest sens, fiecare va primi o tabletă din partea primăriei pentru a putea învăța online în perioada pandemiei, deja au ajuns cartelele cu numere și le vom distribui pentru cei din clasele I-VIII, pentru ca profesorii să poată lua legătura cu toți...au fost relocați banii de la cultură, sport, acolo unde aceste activități au fost suspendate în acest an...” explică primarul Aurel Giurgiu.

Tabletele au sosit la sediul primăriei și urmează să ajungă în posesia beneficiarilor.

Primarul spune că în această perioadă de ploi abundente nu au fost probleme majore la Luna, două case au fost inundate și o sursă de apă contaminată cu nămol dar situația a fost reglementată cu sprijinul Companiei de Apă Arieș.

Lucrările edilitare au continuat și în perioada pandemiei dar nu într-un ritm susținut, se lucrează cu oameni puțini iar fenomenele meteo din ultima perioadă pun piedici în carea realizării anumitor obiective.

Cu toate acestea, investițiile pe fonduri europene, pe Măsura 7.2 continuă cu realizarea de rigole și șanțuri la Luna, urmând ca acolo unde sunt introduse utilitățile să urmeze și asfaltarea străzilor. Valoarea investiției este de 1 milion euro.

S-au depus coronae de flori la monumental eroilor din localitate dar într-o ceremonie organizată în cadru restrâns, a fost realizat un nou spațiu de joacă pentru copii la Gligorești, s-a făcut o extindere la rețeaua de apă și gaze în zona Dealul Morii din satul Luna unde sunt locuințe noi.

Școala din Luna și Luncani dar și Grădinița de la Gligorești au fost dotate cu dezinfectanți, de asemenea s-au achiziționat și termoscanere.

Am obținut autorizația pentru noua grădiniță de la Luncani pe fonduri europene pe Măsura 322, s-a obținut autorizația sanitară, am dotat-o cu tot ce este necesar, inclusiv instalație pentru fum și de stingere a incendiului cu tot ce ne-a cerut Inspectoratul pentru Situații de Urgență, acum se mai montează un hidrant și va fi totul în regulă” explică edilul.

Pe pasul II, al proiectului european, în colaborare cu Compania de Apă Arieș, va fi atribuită lucrarea care prevede definitivarea infrastructurii de apă și canalizare la Luna. Un proiect de mare anvergură, comunei îi revine suma de 36,8 milioane de lei. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate