fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

1 Comentariu

dana manaila interviu iunie 1

Un puț de apă a fost colmatat, drumuri inundate, acoperișuri smulse de vânt, sunt doar câteva din problemele create de fenomenele meteo extreme din ultima perioadă.

Zilele trecute semnalam faptul că o porțiune din DN1-E60 în zona Tureni a fost inundată de ape, de vină fiind și proasta amplasare a bordurilor care separă sensurile de mers. Un aspect semnalat în repetate rânduri, în zonă există doar două locații unde apa se poate scurge, total insuficiente, astfel că de fiecare dată la o ploaie „zdravănă” porțiunea de drum este inundată iar conducătorii auto care o tranzitează sunt nevoiți să circule cu viteză redusă sau să aștepte până apele se retrag.

Dana Mănăilă primărița de la Tureni spune că au avut de suferit și locuitorii comunei, acoperișuri smulse de vânt, inclusiv de pe sediul primăriei au zburat câteva țigle, un puț de apă s-a colmatat fiind nevoie de curățarea acestuia și decolmatarea, drumuri cu aluviuni etc.

O sursă de apă a fost afectată la Ceanu Mic, bazinul de la sursa de apă a fost inundat cu nămol, a fost atât de mare viitura că a trecut peste protecția bazinului care este de 1,5 m și a inundat și colmatat, am golit tot bazinul de 300 mc. de apă, s-a curățat….vom merge astăzi cu un utilaj să curățăm zona ….pe DN1, s-a acutizat problema de când s-au pus bordurile, am făcut solicitări repetate la CNAIR pentru a schimba amplasarea acestora, dar nu s-a făcut nimic, m-am și trezit cu o amendă din partea Curții de Conturi că am promovat acel proiect de semaforizare, deci asta e situația…promisiuni avem de canalizare pluvială dar de 12 ani nu s-a făcut nimic” explică Dana Mănăilă

În altă ordine de idei s-a mai finalizat cu asfalt o porțiune de drum la Tureni cel care face legătura cu drumul național, un proiect finanțat pe PNDL.

Capela de la Tureni este aproape gata și se va da în curând în folosință, între timp s-a câștigat o finanțare importantă pentru edificarea unei capele și la Ceanu Mic în valoare de 100.000 euro.

„Astăzi mă deplasez la agenția de fonduri europene la Cluj unde voi semna contractual de finanțare pentru capela de la Ceanu Mic, proiectul a îndeplinit punctajul necesar și vom edifica și acolo o capelă. Vom începe lucrările de proiectare, urmează licitația și execuția sperăm undeva anul viitor” mai spune primarul comunei Tureni.

De asemenea au început lucrările la sala de educație fizică școlară, plus alte obiective aflate în derulare.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Ioan · 16:16 22.06.2020
    Alimentare cu apa in Ceanu Mic cand o sa fie? Se discuta de cativa ani, dar fara nici un rezultat concret.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate