marian morar
m install
nello construct

Primarul din Tritenii de Jos a primit sentința definitivă în procesul în care a fost acuzat de abuz în funcție! Scapă de închisoare dar nu mai poate candida!

zamblau eugen
floris

Dupa 5 amânari și o repunere pe rol, completul CURTII DE APEL CLUJ a dat o hotărâre care îi încheie cariera politică primarului de la Tritenii de Jos.

Sașa Valer a fost acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, inițial a primit 4 ani de închisoare, dar acum prin sentință definitivă pedeapsa este redusă la 2 ani de închisoare dar cu suspendare, plus interzicerea unor drepturi printre care și acela de-a mai candida la funcția de primar sau să ocupe vreo funcție publică timp de 3 ani.

Admite apelul declarat de inculpatul S V împotriva sentinţei penale nr. 170/15.04.2019 pronunţate de Judecătoria Turda în dosarul nr. 3206/328/2018. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, în ce priveşte latura penală a cauzei cu referire la durata pedepsei principale aplicate inculpatului şi la modalitatea de executare a acesteia şi procedând la o nouă judecată în aceste limite: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului S V pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 rap. la art. 297 alin. 1 Cod Penal cu apl. art. 35 Cod Penal, de la 4 ani închisoare, la 2 ani închisoare. În baza art. 91, 92 Cod Penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data pronunţării prezentei decizii. În temeiul art. 92 alin. 3, art. 93 Cod Penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţiile care îi revin, astfel: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate; Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Cluj – Napoca sau al Primăriei municipiului Turda. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 96 Cod Penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul neexecutării obligaţiilor impuse sau în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca inadmisibil apelul declarat de doamna avocat O N A din cadrul Baroului Bucureşti împotriva sentinţei penale nr. 170/15.04.2019 pronunţate de Judecătoria Turda în dosarul nr. 3206/328/2018. În baza art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă pe apelanta O N A la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. În baza art. 275 alin. 3 Cod Procedură Penală, restul cheltuielilor judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 2.06.2020.”, este hotărârea dată de Curtea de Apel. 

Citește și: 

Primarul din Tritenii de Jos, Valer Sașa, a fost achitat de Curtea de Apel! Inițial, a primit 2 ani de închisoare!

Inițial, în aprilie 2019, Judecătoria Turda a dat următoarea hotărâre:

”În temeiul dispoziţiilor art. 386 Cod procedură penală dispune schimbare încadrării juridice a faptelor din unsprezece infracţiuni de participaţie improprie la abuz în serviciu, fapte prevăzute de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, în participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul SV la pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 70 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a publicării, o singură data, în extras a acestei hotărâri de condamnare. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 4800 lei (4300 lei avansate în cursul urmăririi penale şi 500 lei în cursul judecăţii).”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: