fbpx

Untitled design High Quality 13

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

valer sasa

La această oră se lucrează în comuna Tritenii de Jos la mai multe obiective cu finanțare de la bugetul local, fonduri europene sau bani guvernamentali.

Primarul Sașa Valer a declarat într-un interviu pentru TurdaNews că se extinde canalizarea la Pădureni pe fonduri guvernamentale în valoare de 5,7 milioane de lei.

De asemenea se va realiza un parc multifuncțional la Tritenii de Jos în valoare de 60.000 euro pentru care s-au depus deja toate documentațiile necesare. Acesta va cuprinde spații de joacă pentru copii, aparate de sport/fitness și multe alte dotări.

Parcul va fi amplasat în vecinătatea terenului de fotbal care în această perioadă a fost finalzat cu toate cele necesare, teren sintetic, tribune și vestiare.

Un alt proiect vizează dotarea unei săli situate în incinta primăriei cu calculatoare și acces la internet pentru locuitorii comunei, proiectul a fost depus la AFIR, în valoare de 7.000 euro, se așteaptă semnarea contractului de finanțare în curând.

Pandemia ne-a afectat și bugetul local în privința încasărilor din taxe și impozite, am acordat și facilități fiscale, se reduc penalitățile la plata intergrală a impozitelor. Se lucrează și la drumuri, asfaltăm la Pădureni pe drumul care face legătura cu capela și la cel cu Tăureniul. În paralel se edifică două capele mortuare la Tritenii de Sus și la Triteni Colonie, cea de la Pădureni este dată în funcțiune” explică primarul Sașa Valer.

O problemă majoră în comuna Tritenii de Jos este rețeaua de apă potabilă, până acum alimentarea s-a făcut din surse proprii „prin cădere” dar sunt zone unde presiunea nu este suficientă și locuitorii rămân fără apă la robinete, plus seceta care și-a făcut simțită prezența de la începutul anului.

Există în derulare proiecte de investiții în acest sens pe bani de la bugetul local, se iau în calcul și posibile restricții la consumul de apă pentru a suplimenta consumul menajer. Până la realizarea rețelei pe fonduri europene s-a scos la licitație aducțiunea apei de la Câmpia Turzii dar ofertanții au întârziat să apară, se va face o nouă licitație în luna iunie spune edilul comunei, până atunci Triteniul se gospodărește din sursele proprii de apă, unele izvoare au secat și se fac eforturi pentru alimentarea întregului areal.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate