fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

viisoara

Patru cazuri de COVID-19 au fost înregistrate, oficial, în comunitatea de romi de la marginea localității Viișoara. Primarul a solicitat instituirea carantinei, având în vedere că zona este una foarte aglomerată.

„Este vorba despre o stradă pe care sunt aproximativ 20 de case, în care locuiesc peste 90 de persoane. Mulți dintre copiii de acolo suferă de rujeolă, iar 4 copii au fost confirmați cu Covid-19. Am purtat corespondență cu Prefectura, cu DSP și cu ISU pentru instituirea unei carantine, însă ni s-a spus că este foarte dificil de realizat carantinarea.”, spune primarul Ioan Roman, citat de RefleqtMedia.

Primarul Ioan Roman le solicită tuturor maximă vigilență și respecatrea regulilor de protecție în spațiul public.

„Îi rog pe cetățenii comunei Viișoara, dar în special pe cei din comunitățile de romi, să păstreze regulile de distanțare socială, să poarte măști de protecție și să nu iasă din case decât pentru strictul necesar. Cât privește familiile celor 4 copii infectați, îi rog SĂ RĂMÂNĂ ÎN CASE ȘI SĂ NU IASĂ SUB NICIO FORMĂ! Dacă au nevoie de ceva, să sune la Primărie, iar noi îi vom ajuta să-și procure cele necesare.”, a mai precizat primarul comunei.

Comunitățile de romi sunt extrem de expuse în cazul COVID-19. Pe lângă faptul că există mulți care nu cred în existența virusului, neglijând măsurile de protecție impuse, alte probleme țin de regulile de igienă, dar și de conviețuirea mai multor persoane în spații restrânse.

UPDATE:

Primarul Ioan Roman de la Viișoara a declarat pentru TurdaNews că în faza inițială copii au fost internați la Câmpia Turzii cu rujeolă, apoi au fost testați pentru coronavirus și testul a ieșit pozitiv, fiind trimiși ulterior la Cluj.

Am luat măsurile necesare, s-a stabilit legătura cu autoritățile cu competențe în domeniu. Eu nu pot institui carantina le-am cerut să rămână în izolare la domiciliu...nu știu dacă vor respecta această măsură, de la trecerea la starea de alertă s-au relaxat prea mult măsurile și nimeni nu mai ascultă, am cerut sprijinul poliției. Sunt testați acum și contacții direcți, sper să nu avem mai multe cazuri, sunt 90 de oameni acolo! 

În plus, acești copii au intrat în contact cu persoane venite din Germania de la cules de sparanghel, unul este chiar rudă cu ei, când s-au întors în țară nu ne-au anunțat..s-a trecut sub tăcere acest aspect...ceea ce nu e corect” mai informează primarul Ioan Roman. 

Situația ar putea fi gravă dacă se mai descoperă și alte cazuri de coronavirus în zona respectivă, un focar care s-ar putea exinde dacă nu se respectă măsurile de distanțare socială și de protecție personală. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate