fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Giurgiu masca 1

Primăria Luna a făcut o rectificare bugetară, banii destinați zilelor comunei, sub egida „Fii Satului” dar și unor activități sportive, au fost redirecționați pentru achiziția de tablete destinate elevilor.

Primarul Aurel Giurgiu a declarat în exclusivitate pentru TurdaNews că toți elevii din comună vor beneficia de tablete gratuite din partea administrației locale pentru a sprijini procesul de învățate online, în timp de pandemie.

Ne-am gândit în primul rând la copilașii noștri, ei sunt Fii Satului, este foarte necesar pentru toți, am comandat și am făcut un contract în acest sens, fiecare va primi o tabletă din partea primăriei pentru a putea învăța online în perioada pandemiei, deja au ajuns cartelele cu numere, de săptămâna viitoare le vom distribui deja pentru cei din clasele I-VIII, pentru ca profesorii să poată lua legătura cu toți...au fost relocați banii de la cultură, sport, acolo unde aceste activități au fost suspendate în acest an...” explică primarul Aurel Giurgiu.

Chiar dacă pandemia a afectat grav și bugetul local al comunei Luna continuă investițiile pe fonduri europene, pe Măsura 7.2, cu realizarea de rigole și șanțuri la Luna, urmând ca acolo unde sunt introduse utilitățile să urmeze și asfaltarea străzilor. Valoarea investiției este de 1 milion euro.

Pe pasul II, al proiectului european, în colaborare cu Compania de Apă Arieș, în maxim 2 săptămâni va fi atribuită lucrarea care prevede definitivarea infrastructurii de apă și canalizare la Luna. Un proiect de mare anvergură, comunei îi revine suma de 36,8 milioane de lei. La Gligorești sunt probleme mari cu apa, sursa de apă este insuficientă pentru a acoperi nevoile locuitorilor de acolo, de multe ori apa de distribuie cu cisterna pentru ca aceștia să poată beneficia de apă pentru traiul de zi cu zi.

Din cauza secetei acolo se rămâne adesea fără apă și sunt obligați cei de la Compania de Apă să ne aducă cu cisterna, pe pasul II se va face conexiunea între bazinul mare de la Călărași prin care vom lega toate trei satele și nu vom mai avea probleme cu apa la Luna” mai spune edilul comunei.

La Luncani a fost realizat un nou spațiu de joacă pentru copii, la Gligorești  cu sprijinul omului de afaceri Florinel Cuc, s-a făcut un racord la rețeaua de apă pentru a alimenta satul astfel încât seceta să nu afecteze atât de mult locuitorii zonei.

În privința iluminatului public la Luna au fost introduse corpuri noi de iluminat, economice, de o capacitate mai mare care oferă o mai bună vizibilitate.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate