fbpx

 
 
1 Comentariu

IMG 20200522 WA0009 1

Celebra solistă stabilită la Luncani, comuna Luna a fost omagiată de administrația locală la împlinirea unei frumoase vârste.

Astăzi primarul Aurel Giurgiu i-a înmânat o diplomă de Cetățean de Onoare, flori, și o plachetă în semn de mulțumire pentru întreaga carieră artistică. Ana Munteanu, cântăreața de muzică populară supranumită „Privighetoarea Banatului” este stabilită la Luncani, comuna Luna.

După ani de zile de spectacole și ascensiune în acest domeniu, Ana Munteanu se stabilește în Spania, de unde vine anual de câteva ori în țară, fie în locurile nașterii fie la Luncani, județul Cluj.

Ana Munteanu s-a născut în luna lui Florar, la 22 mai 1951, în localitatea Buchin, de lângă Caransebeş, şi a urmat primele opt clase le efectuează în comuna natală. Ana s-a dovedit a avea talent încă de la vârsta de 5 ani.

A debutat ca solistă vocală amatoare în anul 1964, cu Orchestra de muzică populară a Casei de Cultură Caransebeş, dirijată de Nicolae Purdelea, avându-i colegi de scenă pe subsemnatul şi pe Dăfinuţa Musteţea, iar Achim Nica, de la ,,Doina Banatului”, ne era ,,cap de afiş”. În 1966, în urma concursului susţinut, a fost angajată ca solistă profesionistă la Orchestra de stat ,,Doina Banatului” din Caransebeş, dirijată de renumitul Nicolae Perescu, care i-a apreciat calităţile vocale. După un an şi jumătate s-a transferat la Ansamblul Sârb din Timişoara, în această perioadă urmând pentru Ana cel mai frumos an – 1969 – participarea la Festivalul Naţional ,,Maria Tănase” de la Craiova, unde a obţinut Marele Premiu al Festivalului, ca reprezentantă a folclorului de pe plaiurile Buchinului.

Având un glas unic, ca model de autenticitate şi modestie, i se deschid toate căile succesului, urmând editarea primului disc la Electrecord, cu doina care a consacrat-o – Trandafir cu creanga-n apă, fiind botezată Privighetoarea Banatului.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Dana Deac · 11:15 23.05.2020
    Un gest frumos de recunoaştere a valorilor, dar am o întrebare: cine este subsemnatul din fraza "avându-i colegi de scenă pe subsemnatul"?
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate