fbpx
Scrie un comentariu

dana manaila drumuri

Administrația locală a comunei Tureni continuă proiectele de investiții stabilite la începutul acestui an.

La această oră au început lucrări de modernizare la aproape 3 km. de drumuri, care se adaugă unei rețele de 12 km. finalizați în cursul anului trecut.

Vorbim despre un drum comunal care face ieșirea din satul Tureni spre drumul național, un proiect finanțat pe PNDL, prins în proiectul cu Comșeștiul definitivat anul trecut...această porțiune de 1 km, plus un drum de 1,8 km. care face legătura dintre Tureni și Comșești. Lucrările aici vor fi finalizate cel mai probabil la sfârșitul săptămânii viitoare” explică primărița de la Tureni, Dana Mănăilă.

După finalizarea acestui tronson mai sunt de asfaltat cam 12% din străzile din comună , mai exact la Micești, după care Tureniul se poate mândri cu o rețea de drumuri moderne care rivalizează cu cele din mediul urban.

În desfășurare mai sunt lucrări la capela din Tureni care va fi recepționată la sfârșitul lunii mai, în următoarele două săptămâni începe proiectul sălii de educație fizică școlară, aici se speră ca de anul școlar viitor elevii să beneficieze de acest obiectiv.

Criza economico-administrativă se simte însă și la Tureni spune Dana Mănăilă care susține că gradul de încasare al impozitelor și taxelor locale a scăzut drastic pe perioada stării de urgență, odată din cauza mobilității reduse a locuitorilor comunei care nu s-au mai deplasat la sediul primăriei pentru achitarea taxelor, mulți nu dispun de tehnologia necesară pentru ca acestea să fie achitate online, pe de altă parte și din cauza veniturilor reduse realizate de fiecare cetățean în parte în această perioadă dificilă.

„Pot spune că impozitele locale au fost practic blocate, dacă până acum în această perioadă când se plăteau cele mai multe taxe și impozite locale aveam încasări zilnice de 20.000 lei, acum abia dacă se încasează 2.000 lei/zi. Problemele financiare care-i afectează direct și pe ei, ar fi una din cauze, plus restricțiile de deplasare, nu erau trecute printre motivele pentru care ne puteam deplasa și plata impozitelor către administrațiile locale” explică edilul comunei.

Va fi elaborată și strategia de dezvoltare în acest an, printre altele se dorește modernizarea sălii de ședințe și cununii aflată în incinta Primăriei.

Vezi mai jos video-interviul realizat cu primarul comunei Tureni, Daniela Mănăilă (din cauza vântului puternic din teren, calitatea audio a avut de suferit):

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator