fbpx

 
 
2 Comentarii

TriteniiDeJosCJ 3

După ce în prima fază autoritățile au spus că poștășița cu COVID-19 din Tritenii de Jos ar fi avut 240 de contacți, iar toți aceștia vor trebui să stea în izolare la domiciliu, situația s-a schimbat... la câteva zile!

Din cei 240 de contacți stabiliți și anunțați inițial de autorități, au mai rămas pe listă doar... 6! Cum s-a ajuns la această situație, nu există o explicație clară.

“Până la urmă au mai rămas doar 6, care au fost considerați contacții direcți ai factorului poștal, respectiv colegii de serviciu (testați negativ) și familia. Ceilalți au fost scoși. Oricum nu a mai fost nicio problemă în zonă, niciun caz provenit de acolo, ceea ce e bine.”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, citat de RefleqtMedia.

În urmă cu aproape o săptămână, tot prefectul anunța că sunt 240 de contacți și că aceștia vor fi izolați la domiciliu.

”Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP cu sprijinul IPJ, având în vedere numărul mare de posibili contacti (în jur de 240, aici fiind incluși toți din familiile cu care a interactionat). Între timp oficiul poștal din comuna va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spațiului. Colegii cu care a interactionat factorul poștal rămân în izolare. La fel toți cei cu care a interacționat. 

Avem echipaj permanent acolo care patrulează și monitorizează respectarea restricțiilor. 

Cam acestea sunt informațiile acum, după ce am revenit de acolo. Când am noutăți vi le comunic. Pacienta are o formă ușoară spre medie de Covid19, din descrierea medicilor”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean, lunea trecută.

Anunțul privind prima persoană cu COVID-19 din comuna Tritenii de Jos a fost făcut de primarul Valer Sașa, exact acum o săptămână.

”La nivelul comunității noastre a fost identificat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre factorul poștal care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni.

Aceasta este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, începând de astăzi, însă încă de miercuri, 15 aprilie 2020, se afla în izolare la domiciliu.

La nivelul celor 4 sate au fost identificate 250 de gospodării unde factorul poștal a livrat pensiile sau alocațiile de stat pentru copii, în ultimele două săptămâni.”, spunea atunci primarul.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  pensionarul · 09:17 27.04.2020
  Nu mai conteaza! Important este ca ati indus in "prostime" panica si stres , drept si prin urmare va multumim ca ne ajutati sa scadem sistemul imunitar prin stiri de acest gen! Asteptam cu nerabdare alte stiri shoc si groaza...chiar daca in final situatia nu e asa tragica precum pare!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   @ TurdaNews · 10:18 27.04.2020
   Stimate domn, din păcate trebuie să facem o precizare la comentariul dvs (care are o mare lacună :
   DATELE AU FOST COMUNICATE DE AUTORITĂȚI, nu le-am scos noi din joben!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate