fbpx

Untitled design High Quality 13

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

incendiu miriste

Administrația locală a comunei Tureni face un apel la populație pentru stoparea incendiilor de vegetație, practică des întâlnită în această perioadă.

Primarul Dana Mănăilă a declarat pentru TurdaNews că tot mai multe incendii de vegetație au loc pe raza comunei, oamenii igienizează terenurile și pleacă fără să supravegheze focarul de incendiu, acesta se poate extinde și creează pagube semnificative dacă este în apropierea caselor sau a anexelor gospodărești.

Edilul spune că în această perioadă pompierii și angajații SVSU sunt angrenați în alte acțiuni care au legătură cu pandemia de coronavirus, majoritatea forțelor sunt concentrate în efortul comun de limitare a extinderii îmbolnăvirilor, iar cetățenii comunei ar trebui să-i sprijine și că nu creeze probleme suplimentare.

„Primăria Comunei Tureni anunță că aprinderea vegetației este interzisă cu excepția unor cazuri bine justificate și numai cu avizul primăriei sub supraveghere. Având în vedere că forțele ISU sunt concentrate pe stoparea pandemiei de coronavirus, cei care igienizează terenul să se mobilizeze și să stingă singuri focarele de incendii, acestea trebuie supravegheate până la lichidarea completă astfel ca să nu existe riscul reaprinderii sau extinderii la proprietățile din preajmă...” transmite Dana Mănăilă.

ISU Cluj reaminteste că în cazul  nerespectării prevederilor legale, pe timpul executării lucrărilor cu foc deschis pentru igienizarea curților / anexelor gospodărești și arderea vegetației uscate, cetăţenii  sunt pasibili de următoarele sancţiuni contravenţionale:

amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei: arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi – art. 1 pct. 3 litera „r” din HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor;amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei: amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi – art. 1 pct.3 litera „r” din HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor;

amendă de la 2.501 lei la 5.000 lei: inacţiunea persoanelor fizice şi juridice aflate în apropierea incendiilor produse la păduri, plantaţii, culturi agricole, mirişti, păşuni şi fâneţe şi care nu intervin imediat cu mijloacele de care dispun, pentru limitarea şi stingerea acestora – art. 44 pct. III litera „a” din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor;amendă de la000 la 6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 25.000 la 50.000 lei pentru persoanele juridice: obligaţia proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă – art. 96 alin. (1) pct. 9 din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate